Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Photo Mix/Pixabay)

Google får bøde på over 300 millioner kroner for at have vildledt brugere

Australsk domstol beordrer Google til at betale 43 millioner dollar for at vildlede brugere.

Google modtager en bøde på 43 millioner dollar svarende til 31 millioner kroner i Australien for vildledning af brugere ved indsamling af deres personlige placeringsdata.

Australiens konkurrencevagthund fandt, at Google vildledte nogle kunder om personlige placeringsdata indsamlet via deres Android-mobilenheder mellem januar 2017 og december 2018.

Google vildledte brugere til at tro, at indstillingen "placeringshistorik" på deres Android-telefoner var den eneste måde, hvorpå lokationsdata kunne indsamles, men en funktion til at overvåge web- og applikationsaktivitet tillod også lokal dataindsamling og lagring, lyder det fra den australske konkurrence- og forbrugerkommission.

1,3 millioner Google-kontobrugere i Australien kan være blevet berørt.

Google indførte afhjælpende foranstaltninger i 2018, sagde tilsynsmyndigheden.

I en e-mail-erklæring sagde Google, at det havde løst sagen og tilføjede, at det har gjort placeringsoplysningerne nemme at administrere og nemme at forstå.

Google har været involveret i retssager i Australien i løbet af det seneste år, da regeringen har overvejet og vedtaget en lov, der skal få Google og Meta Platforms Facebook til at betale medievirksomheder for indhold på deres platforme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital