Artikel top billede

(Foto: Photo Mix/Pixabay)

Google får bøde på over 300 millioner kroner for at have vildledt brugere

Australsk domstol beordrer Google til at betale 43 millioner dollar for at vildlede brugere.

Google modtager en bøde på 43 millioner dollar svarende til 31 millioner kroner i Australien for vildledning af brugere ved indsamling af deres personlige placeringsdata.

Australiens konkurrencevagthund fandt, at Google vildledte nogle kunder om personlige placeringsdata indsamlet via deres Android-mobilenheder mellem januar 2017 og december 2018.

Google vildledte brugere til at tro, at indstillingen "placeringshistorik" på deres Android-telefoner var den eneste måde, hvorpå lokationsdata kunne indsamles, men en funktion til at overvåge web- og applikationsaktivitet tillod også lokal dataindsamling og lagring, lyder det fra den australske konkurrence- og forbrugerkommission.

1,3 millioner Google-kontobrugere i Australien kan være blevet berørt.

Google indførte afhjælpende foranstaltninger i 2018, sagde tilsynsmyndigheden.

I en e-mail-erklæring sagde Google, at det havde løst sagen og tilføjede, at det har gjort placeringsoplysningerne nemme at administrere og nemme at forstå.

Google har været involveret i retssager i Australien i løbet af det seneste år, da regeringen har overvejet og vedtaget en lov, der skal få Google og Meta Platforms Facebook til at betale medievirksomheder for indhold på deres platforme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere