Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

USA godkender næsten al teknologi-eksport til Kina: Kritikere kræver omgående handling

Langt størstedelen af USA's samlede eksport til Kina på 125 milliarder dollar blev godkendt i 2020, viser nye tal.

Data viser, at USA godkender næsten al teknologieksport til Kina. Samlet eksporterede USA for 125 milliarder dollar til Kina. Kun end halv procent krævede en licens, og af den brøkdel blev 94 procent af ansøgningerne godkendt af det amerikanske handelsministerie.

Kritikere peger på, at kontrollen med eksporten trænger til en akut revision, mens andre mener, at USA har brug for allierede om bord først.

Det skriver Wall Street Journal.

For 2021 faldt godkendelsesprocenten godt nok til 88 procent, men ikke desto mindre fortsætter USA i stor stil med at sende chips, rumfartskomponenter, kunstig intelligens-teknologi og andre genstande til Kina, som af nogle anses som en af de største trusler mod USA, lyder det.

Flere rundt om administrationen i USA kræver nu handling. Ved at tillade eksport af følsom teknologi, mener de, at amerikanske embedsmænd uretmæssigt prioriterer amerikanske kommercielle interesser over national sikkerhed, og at en presserende reguleringsændring er nødvendig for at reagere på truslen fra Beijing.

Bevæber Kina

En tidligere topanalytiker for eksportkontrol i Kina hos Pentagon, Steve Coonen, er den høje frekvens af godkendelser et bevis på betydelig politisk fiasko.

"Jeg har ikke noget problem med at handle med eller fodre Kina. Jeg har et kæmpe problem med at bevæbne Kina," skrev Steve Coonen til sine kolleger i en e-mail fra september 2021 efter at have trukket sig tilbage på grund af frustrationer over politikken.

Kontrollen med eksport til Kina har længe været på agendaen, men er nu i centrum for en debat om, hvor meget USA skal fortsætte med at handle med sin mest magtfulde modstander.

Det amerikanske handelsministerie melder, at det er fokuseret på langsigtet, strategisk konkurrence med Kina, og at det træffer beslutninger sammen med andre agenturer i forsvars-, stats- og energidepartementerne.

USA overvejer for tiden at begrænse forsendelser af amerikansk chipfremstillingsudstyr til halvlederproducenter i Kina. Indgrebet, skal først godkendes af Biden-administrationen, men hvis det sker, vil det betyde spærring af forsendelse af amerikansk chipfremstillingsudstyr til fabrikker i Kina, der fremstiller avancerede NAND-chips.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere