Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

USA godkender næsten al teknologi-eksport til Kina: Kritikere kræver omgående handling

Langt størstedelen af USA's samlede eksport til Kina på 125 milliarder dollar blev godkendt i 2020, viser nye tal.

Data viser, at USA godkender næsten al teknologieksport til Kina. Samlet eksporterede USA for 125 milliarder dollar til Kina. Kun end halv procent krævede en licens, og af den brøkdel blev 94 procent af ansøgningerne godkendt af det amerikanske handelsministerie.

Kritikere peger på, at kontrollen med eksporten trænger til en akut revision, mens andre mener, at USA har brug for allierede om bord først.

Det skriver Wall Street Journal.

For 2021 faldt godkendelsesprocenten godt nok til 88 procent, men ikke desto mindre fortsætter USA i stor stil med at sende chips, rumfartskomponenter, kunstig intelligens-teknologi og andre genstande til Kina, som af nogle anses som en af de største trusler mod USA, lyder det.

Flere rundt om administrationen i USA kræver nu handling. Ved at tillade eksport af følsom teknologi, mener de, at amerikanske embedsmænd uretmæssigt prioriterer amerikanske kommercielle interesser over national sikkerhed, og at en presserende reguleringsændring er nødvendig for at reagere på truslen fra Beijing.

Bevæber Kina

En tidligere topanalytiker for eksportkontrol i Kina hos Pentagon, Steve Coonen, er den høje frekvens af godkendelser et bevis på betydelig politisk fiasko.

"Jeg har ikke noget problem med at handle med eller fodre Kina. Jeg har et kæmpe problem med at bevæbne Kina," skrev Steve Coonen til sine kolleger i en e-mail fra september 2021 efter at have trukket sig tilbage på grund af frustrationer over politikken.

Kontrollen med eksport til Kina har længe været på agendaen, men er nu i centrum for en debat om, hvor meget USA skal fortsætte med at handle med sin mest magtfulde modstander.

Det amerikanske handelsministerie melder, at det er fokuseret på langsigtet, strategisk konkurrence med Kina, og at det træffer beslutninger sammen med andre agenturer i forsvars-, stats- og energidepartementerne.

USA overvejer for tiden at begrænse forsendelser af amerikansk chipfremstillingsudstyr til halvlederproducenter i Kina. Indgrebet, skal først godkendes af Biden-administrationen, men hvis det sker, vil det betyde spærring af forsendelse af amerikansk chipfremstillingsudstyr til fabrikker i Kina, der fremstiller avancerede NAND-chips.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital