Artikel top billede

USA vil ramme kinesiske chipproducenter

USA har netop besluttet at bruge milliarder på at styrke landets egen produktion af mikrochips, og nu overvejer landet at hæmme Kinas producenter.

USA overvejer at begrænse forsendelser af amerikansk chipfremstillingsudstyr til halvlederproducenter i Kina.

Det skriver Reuters.

Det kan ifølge mediet også ramme koreanske Samsung, som har to store fabrikker i Kina.

Indgrebet, skal først godkendes af Biden-administrationen, men hvis det sker, vil det betyde spærring af forsendelse af amerikansk chipfremstillingsudstyr til fabrikker i Kina, der fremstiller avancerede NAND-chips.

Det sker kort efter, at den amerikanske chipindustri har fået sig en kolossal saltvandsindsprøjtning fra den amerikanske regering i forbindelse med sine bestræbelser på at gøre sig mere uafhængig af kinesiske og andre udenlandske forsyningskæder.

Det amerikanske senat stemte denne uge for at indføre statsstøtte til en værdi på sammenlagt 52 milliarder dollar til den amerikanske chip-industri. Det svarer til over 380 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere