Artikel top billede

(Foto: Aarhus Kommune)

Bankdata gør klar til at bygge nyt udviklingskontor til over 1.000 ansatte i Aarhus

Bankdata har fået godkendt et stort byggeri i Aarhus, hvor datacentralen vil bygge et nyt udviklingskontor til over 1.000 ansatte på en byggegrund i Lisbjerg.

Aarhus Byråd har netop godkendt Bankdatas plan om at opføre et nyt stort udviklingskontor til 1.100 medarbejdere på en byggegrund i Lisbjerg i Aarhus Nord.

Dermed kan Bankdata indlede byggeriet af et nyt udviklingskontor, der bliver nabo til et letbane-stop med få minutter til tech-uddannelserne og IT-byen i Aarhus, hvilket skal være med til at tiltrække og fastholde it-medarbejdere.

"It- og tech-miljøet i Aarhus og IT-uddannelsen på Aarhus Universitet er af høj international klasse og helt unikt i Danmark. Vi er generelt vokset meget i antallet af medarbejdere i de seneste år, og i 2021 bød vi cirka 250 nye kolleger velkommen til Bankdata," lyder det fra Esben Kolind Laustrup, direktør i Bankdata, i en meddelelse, der fortsætter:

"Vi sigter mod at blive den førende digitale partner til den finansielle sektor i Danmark. Det kræver, at vi kan blive ved med at tiltrække og fastholde de dygtigste it-medarbejdere i branchen, og vi tror på, at Aarhus kan understøtte vores ambitioner."

Så stort skal kontoret være

Det nye udviklingskontor er placeret få minutter fra motorvej og bliver en del af en ny tæt, urban og levende bydel i Aarhus med 25.000 indbyggere, lyder det fra Aarhus Kommunes borgmester Jacob Bundsgaard, der kalder aftalen med Bankdata for en meget positiv nyhed.

"Det er rigtig glædeligt, at Bankdata som en af Danmarks store it-virksomheder vælger Aarhus for at blive en aktiv del af det stærke tech-miljø i Aarhus, som i disse år er i markant fremgang."

"Bankdata er med til at cementere Aarhus’ position som et internationalt tech-miljø og bliver samtidig en vigtig spiller i at understøtte den videre udvikling af miljøet i Aarhus."

Udviklingskontoret kan blive på 22.300 m2 og i første omgang med plads til 600 medarbejdere. It-virksomheden har desuden sikret sig rettighederne til at udvide med yderligere 500.

Bankdata fortsætter med at have hovedsæde i Fredericia, hvor virksomheden blev grundlagt i 1966.