Artikel top billede

Qualcomm vil tilbage til servermarkedet med ny chip

Den amerikanske mobil- og netværksgigant Qualcomm går med seriøse overvejelser om at vende tilbage til servermarkedet med en ny chip.

Internt hos chip-giganten Qualcomm foregå lige nu seriøse overvejelse om med nye serverprocessor at vende tilbage til servermarkedet.

Det skal være med til at mindske selskabets afhængighed af smartphones og få en fod inden for et marked til en værdi af 28 milliarder dollar, skriver Bloomberg News.

Qualcomm er allerede i markedet efter kunder til et produkt, der stammer fra sidste års køb af chip-startup Nuvia, lyder det. Og AWS, der en af ​​de største serverchipkøbere, har sagt ja til at tage et kig på Qualcomms tilbud.

Qualcomm regnskab for fjerde kvartal bød på udfordringerne og en afmatning i smartphone-efterspørgslen, som er selskabets vigtigste forretning.

Det amerikanske selskab forsøger ligesom med en chip til servermarkedet at spille på flere tangenter.

Tidligere på året meldte Qualcomm, at det i fremtiden skal forsyne bilgiganten Volkswagen med computerchips, der er udviklet specielt til at understøtte selvkørende funktioner i fremtidens biler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere