Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Direktør Søren Rinnov Østergaard har forladt Fujitsu / It-systemet Den Digitale Prøvevagt skal skrottes efter alvorlig kritik / Thomas Rysgaard Christiansen siger farvel og tak til Kombit

Direktør Søren Rinnov Østergaard har forladt Fujitsu. It-systemet Den Digitale Prøvevagt skal skrottes efter alvorlig kritik. Thomas Rysgaard Christiansen siger farvel og tak til Kombit. 36.500 danske adresser kan få tilskud til bredbånd. Rusland på vej med sanktioner til fem udenlandske it-selskaber.

Hjerteligt velkommen til mandagens morgen-briefing fra Computerworld, der denne mandag morgen er sammensat af Dan Jensen.

Direktør Søren Rinnov Østergaard har forladt Fujitsu

Søren Rinnov Østergaard har forladt sin stilling som administrerende direktør for Fujitsu i Danmark, Grønland, Island og Færøerne.

Det sker efter, at han i slutningen af april pludselig blev afløst af selskabets formand, englænderen Anthony Pipe.

Du kan læse mere om hans exit ved at klikke her.

På LinkedIn meddeler Søren Rinnov Østergaard nu, at en ‘fantastisk rejse’ er ‘nået til vejs ende.’ Han har ikke noget job på hånden, skriver han her. Den nærmeste fremtid vil han bruge på sin træner-tjans i Lundtofte Boldklub.

“Kender du til en åben stilling, der kunne være relevant for mig? Kan du pege mig i den rigtig retning? Eller ønsker du sparring omkring din egen forretning? Så sig endelig til. Jeg mødes meget gerne til en kop kaffe og drøfter fremtiden,” skriver han på LinkedIn.

It-systemet Den Digitale Prøvevagt skal skrottes efter alvorlig kritik

Gymnasie-itsystemet Den Digitale Prøvevagt skal skrottes efter alvorlig kritik fra både gymnasie-elever og Datatilsynet (som du kan læse her), mener regeringen.

Den Digitale Prøvevagt er et monitorerings-system til overvågning af, om der snydes med prøver i gymnasiet, og det blev første gang anvendt i foråret 2019.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) siger, at systemet ikke har levet op til forventningerne, og at der bør findes andre ‘veje til at bekæmpe snyd.’

Ifølge Styrelsen for It og Læring vil det tage mindst tre år at få en ny monitoreringsløsning på plads.

Du kan læse mere om den kommende skrotning hos Undervisningsministeriet her.

Thomas Rysgaard Christiansen siger farvel og tak til Kombit

Direktør Thomas Rysgaard Christiansen har sagt farvel og tak til Kombit efter alle kunstens regler - og vice versa.

Det skete fredag, hvor Kombit afviklede en større farvel-reception til den afgående direktør, der nu indtil videre afløses af CIO Peter Lykke Egelund, som indsættes som konstitueret direktør.

Til receptionen var der flotte taler og gaver i lange baner til Thomas Rysgaard Christiansen.

”Det har været en helt fantastisk rejse, og det er med stor ambivalens, at jeg har taget den personlige beslutning, at jeg ikke skal med videre;” sagde han selv, meddeler Kombit.

Thomas Rysgaard Christiansen nåede at være direktør for Kombit i syv år.

Du kan læse mere om hans opsigelse her.

36.500 danske adresser kan få tilskud til bredbånd

36.500 danske adresser kan få tilskud til installering af bredbånd, viser en opgørelse fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Styrelsen har nu udgivet et kort, hvor man kan se alle de pågældende adresser, der er berettigede til tilskud fra årets udgave af Bredbåndspuljen.

Du kan se kortet med alle de tilskudsberettigede husstande ved at klikke her.

Rusland på vej med sanktioner til fem udenlandske it-selskaber

Rusland er på vej med sanktioner og straffe til fem udenlandske it-selskaber, som Rusland mener at brudt de russiske love for online-indhold.

Bag sanktionerne står den russiske telestyrelse, Roskomnadzor. Og i kikkerten er TikTok, Telegram, Zoon, Discord og Pinterest.

Ifølge Reuters er det endnu uklart, præcist hvilke sanktioner, der vil ramme.

Mest sandsynligt er det, at de får påbud om at fremvise en disclaimer med ordene ‘Roskomnadzor: [Dette] website bryder russiske lov.”

Rusland har i den seneste tid udstukket bøde til en række udenlandske tech-firmaer for ikke at slette indhold, som Rusland mener er ulovlig, ligesom Rusland har advaret om, at indhold, der miskrediterer russiske styrker, kan føre til fængselsstraf på op til 15 år.