Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Chef for centralbank: Der er store fordele ved at indføre en ny digital EU-valuta

En ny digital euro kan være på vej, og den kan rumme store fordele for borgerne og det finansielle system, lyder det fra en centralbank-chef.

En helt ny digital Euro kan være på vej, og i øjeblikket er der en undersøgelsesfase i gang, der skal redegøre for mulighederne for at sætte en sådan valuta i søen.

Undersøgelsen ventes at være klar i oktober 2023, men allerede nu lyder vurderingen fra chefen for den finske centralbank Olli Rehn, der også sidder med i Det Generelle Råd i Den Europæiske Centralbank, ECB, at sådan en valuta kan rumme flere fordele.

”En digital euro vil give folk flere valgmuligheder, når de skal betale og lettere adgang til at foretage betalinger i en stadig mere digital økonomi,” sagde Ollie Rehn ifølge nyhedsbureauet Reuters i en tale ved det amerikanske universitet University of California.

Kryptovalutaer har begrænsninger

Olli Rehn, der også er tidligere finsk økonominister, vurderer samtidig at de eksisterende kryptovalutaer med deres volatile kurser har, hvad han betegner som strukturelle begrænsninger

”En ny sikker form for digital centralbank-penge kan styrke stabiliteten ved at skabe et nyt neutralt og betroet lag i fremtidens finansielle system, ” sagde han desuden.

Det er ikke kun i EU, at man overvejer at lancere en officiel digital valuta. Herhjemme har Finanstilsynet også tidligere gjort sig til fortaler for ideen om dansk e-krone.

”Elektroniske penge vil dominere mere og mere. Det kan vi allerede nu se herhjemme, hvor færre bruger kontanter, og flere anvender kreditkort og MobilePay til at betale med. Derfor burde man også samle kræfterne og undersøge muligheder og udfordringer omkring en dansk e-valuta”, sagde Finansforbundets næstformand Steen Lund Olsen i december 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere