Artikel top billede

Twitter-stifter Jack Dorsey: Ville ønske Twitter aldrig var blevet et firma - skulle bare have været en protokol

Twitter-stifter Jack Dorsey, der kan blive stenrig på et salg af Twitter, fortryder bitter, at Twitter blev et firma, siger han.

Twitters stifter, Jack Dorsery, er meget ked af, at Twitter overhovedet i sin tid blev etableret som selskab.

Jack Dorsey er for tiden involveret i noget af et hundeslagsmål med verdens rigeste mand, Elon Musk, som først ville købe Twitter, så ikke, så måske.

Går handlen igennem, står Jack Dorsey til at blive stenrig, i det en handel vil sikre ham omkring en milliard dollar i pengesækken.

Men alligevel:

“Det største issue og min største fortrydelse er, at det [Twitter, red] blev et selskab,” skriver han i et opslag på Twitter.

Slagsmålet har udløst retssager og hård kritik. Centralt er omfanget af ubrugelige profiler på Twitter, som Elon Musk mener, at Twitter har løjet om.

Forleden kom selskabets tidligere sikkerhedschef, den kendte whitehat-hacker Mudge, på samme måde med sønderlemmende kritik.

Men hvad skulle Twitter så lige have været, hvis ikke et selskab, lyder det oplagte spørgsmål til Jack Dorsey fra en bruger.

Hertil svarer han, at han ville ønske, at Twitter istedet blot havde været ‘en protokol,’ og at selskabet ikke bør ejes af en stat eller af et andet selskab.

Havde Twitter været en protokol, ville tjenesten istedet kunne have opereret på samme måde som email, der ikke er kontrolleret af enkeltstående interesser, men som istedet kan anvendes af mange forskellige udbydere og operatører til kommunikation.