Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Fem bud på den perfekte bærbare til studerende – eller andre på udkig efter et godt laptop-tilbud

Bare fordi budgettet er stramt, behøver man ikke at undvære en rimelig maskine. Det er dagens fem bud på stærke studiemaskiner bevis på.

Priserne stiger og stiger – men det behøver ikke at betyde, at studerende eller andre pressede budgetter skal gå ned på kvalitet og evner, når det gælder deres studiemaskine.

Efter to års med opskruede priser under corona-pandemiens forstyrrelser af chip-produktionen og forsyningskæder, er det nemlig igen blevet interessant at købe en bærbar maskine.

Nu om dage kan selv de helt små budgetter få en maskine med under armen, som holder til studielivets behov.

Herunder er vores fem bedste bud, på prisvenlige, snusfornuftige men også pålidelige eller endda lækre pc’er til stramme budgetter.

Asus Expertbook L1 – billig og bomstærk

Asus' relativt nye serie af prisvenlige kontormaskine blev i 2021 udvidet med de enkle og pålidelige L1-serie.

Her tilbyde ikke meget lir, men til gengæld er dagsprisen på blot 2.500 kroner ualmindeligt skarp, da du her får en maskine der dækker grundlæggende kontorbehov med sin Ryzen 3 processor, gode udvalg af porte, otte gigabyte hukommelse og 256 gigabyte lager.

Maskinen er endda certificeret til den militære MIL-STD 810H standard, hvilket indikerer at den kan holde til livet på farten i studenterygsækken og mere til.

Processoren er dog kun af dual-core typen, hvilket vil komme til kort, hvis du har mere avancerede opgaver i tankerne, særligt fordi der er tale om den ældre 3000 serie.

Men til prisen får du en snusfornuftig maskine med 14 tommer Full HD skærm, der kan klare basale computerbehov nogle år frem.

Set til 2.524 kroner.

Acer Extensa 15 – billig og hurtig

Ønsker du mere albuerum til dine apps og mere regnekraft at råde over, kan du ved blot at spendere få hundrede kroner rykke et par klasser op i ydelse og få 15,6 tommer skærm til din disposition.

Den øgede ydelse leveres af Intels 11. generation core i5 quad-core parret op med 256 gigabyte lager og otte gigabyte ram.

Det store kompromis du indgår her er dog på billedkvaliteten, da skærmen er af den billige TN-type, hvor både farve, kontrast og lysstyrke ofte er på det meget jævne.

Glem derfor denne maskine, hvis du har ambitioner om at udføre foto- eller videoarbejde på den. Film og spil vil også virke en anelse blodfattige her.

Set til 2.913 kroner.

Lenovo yoga Slim 7 Pro – Fiks og flot

Vil du have noget for hånden og samtidig have en flot, kvik og anvendelig maskine, er Lenovos Yoga Slim 7 Pro et (langt) navn, du bør lære at kende.

Her diskes op med et farverigt 14 tommers display med 2,8K opløsning, der vil vække dine videoprojekter, film eller spil til live.

Når der samtidig er en stærk Ryzen 5 5600H hexa-core processor at finde i maskinrummet, kan du regne med ikke at skulle vente alt for længe på maskineriet.

Set til 5.299 kroner.

Lenovo Legion 5 Pro 16 – Stor, stærk og spilleglad

Skal der spilles på maskinen kommer man ikke udenom, at der skal et godt grafikkort til – eksempelvis Nvidias RTX 3060.

Sådan et får du i Lenovos Legion 5 Pro 16, som i tilkøb giver dig et stort flot 16 tommers Quad HD display med 165 Hz opdatering, Pantone-kalibrerede farver samt HDR-evner, der også vil glæde, når eller hvis der skal udrettes grafisk krævende opgaver på enheden.

Dertil følger 16 gigabyte ram, 512 gigabyte lager som er et rimeligt udgangspunkt for en performance-maskine.

Set til 8.499 kroner.

Apple Macbook Air M2 - Mægtig mini-maskine

Apples lette og fikse Macbook Air har længe været en favorit blandt studerende, da få maskiner mestrer som den at levere god ydelse, kvalitet og design i et format som er let at have med.

De seneste varianter bygget omkring Apples egne M-processorer glimrer ved samtidig at tilbyde en eminent driftstid og imponerende ydelse, som gør Air-serien uovertruffen, ved de lange studiegruppe-møder eller, når der generelt kan være kamp om de få stikkontakter i auditoriet.

Set til 9.199 kroner.


Loading ikon