Artikel top billede

Bog: Derfor bliver metaverset (måske) en grænseløs succes

I The Metaverse: And How it Will Revolutionize Everything forklarer forfatteren Matthew Ball, hvorfor Metaverset efter hans opfattelse kommer til at forandre hele den måde, vi som mennesker og virksomheder omgås hinanden på.

Techindustrien har til fælles med modebranchen, at visse emner jævnligt omgærdes af en omfattende hype, som alle har en mening om.

Nogle gange bliver det som sociale medier og droneteknologi til megatendenser, der danner basis for hele industrier. Andre gange falder de som 3D-fjernsyn eller Second Life sammen igen som en soufflé, hvor nogen har åbnet ovnen før tid.

Metaverset er nyeste skud på stammen og bæres i offentligheden særligt frem af – ja – Meta.

Skal man tro Mark Zuckerberg, bliver det i fremtiden stedet, hvor sociale og professionelle interaktioner finder sted, og talrige andre brancheaktører er også med på vognen.

I sin nye bog – The Metaverse: And How it Will Revolutionize Everything – forklarer forfatteren Matthew Ball, hvordan Metaverset efter hans opfattelse kommer til at forandre hele den måde, vi som mennesker og virksomheder omgås hinanden på.

Herunder hvorfor vi som brugere vil se en interesse i at lægge en stor del af vores liv i et univers, man tilgår iført VR-briller og som for alvor skal nedbryde skellene mellem vores virkelige og virtuelle tilværelse.

Det kan man naturligvis mene om, hvad man vil.

Mange er eksempelvis af den opfattelse, at det er endnu en gang varm luft, som – uagtet at nogle af verdens mest velhavende og visionære virksomheder kaster milliarder af dollars efter projektet – vil styrte til jorden med et brag.

Dels fordi folk ikke orker at holde møder og gå på dates iført VR-headset. Dels fordi de tekniske udfordringer er for overvældende og fordi det simpelthen ser for fjollet ud.

I The Metaverse: And How it Will Revolutionize Everything forklarer forfatteren imidlertid, hvordan millioner af mennesker allerede bruger en stor del af deres vågne timer i virtuelle universer. Hvorfor et endnu mere avanceret og altomfattende et af slagsen vil have et stort publikum fra dag ét og for øvrigt har potentiale til meget mere.

Men han anskueliggør også, hvad Metaverset egentlig er for en størrelse. Samt hvilke tekniske og sociale hindringer, der skal overvindes, før drømmen om et ægte virtuelt univers bliver til virkelighed.

Hvilket i sidste ende klæder læseren lidt bedre på til selv at vurdere, om vi ser ind i et grænseløst og potentielt vanvittigt profitabelt digitalt eventyr eller et nyt Second Life.

I denne korte video redegør forfatteren for nogle af sine tanker om Metaverset.

Titel: The Metaverse: And How it Will Revolutionize Everything / Forfatter: Matthew Ball