Artikel top billede

Kunstner vinder kunstkorkurrence med et AI-genereret billede

Et kunstværk på en kunstmesse i den amerikanske stat Colorado har vakt harme, og rejst spørgsmålet: Hvem er kunstneren, når AI genererer kunst?

En kvinde står med ryggen til i en hvid kjole, og stirrer ud i et sløret landskab badet i så skarp lys, at det er svært for beskueren af billedet at se den verden, som er på den anden side af det gigantisk måne-formede vindue.

Rundt om kvinden i hvidt står andre skikkelser, der også ligner kvinder, draperet i røde lange gevanter.

Der er noget drømmende og længselsfuldt over Jason Allens kunst. Store velvinge og gyldent lys fanger øjet, og trækker beskueren ind i samme trance som kvinden i midten.

Jason Allen har skarpt stor kunst, det har han juryens ord for på kunstmessen Colorado State Fair. Der er bare én ting ved Allens kunst. Det er ikke ham selv, der har lavet det - vil nogen nok sige.

Han fortæller selv, at kunstværket blev skabt med en AI-software kaldet Midjourney.

Jason Allen, vandt i kategorien digital kunst med sit kunstværk kaldet 'Théâtre D'opéra Spatial', der ligner i andre medier beskrives som en blanding af klassisk opera og rum.

På platformen Discord under brugernavnet Sincarnate fortæller Jason Allen selv om processen med at frembruge det AI-genererede kunstværk.

Her fortæller han, at han med Midjourney har genereret hundredevis af billeder, hvor han efter mange ugers finjustering og tilpasning har valgt de tre bedste ud, printet dem på lærred og udstillet dem.

"Jeg vandt førstepladsen. Her er resultaterne. Jeg har sat mig for at lave en erklæring ved at bruge Midjourney på en konkurrencedygtig måde og wow! Jeg kunne ikke være mere begejstret for at have vundet med mit yndlingsværk: "Theatre d'Opera Spatial," skriver den prisvindende kunstner.

Men må Jason Allen godt tage kredit for sine billeder, når det nu er en kunstig intelligens, der har gjordt det meste af arbejdet?

Dét spørgsmål har delt vandene i kommentarspor på nettet, hvor flere mener at han tager æren for maskinens arbejde.

"Jeg vidste, at dette ville være kontroversielt," skrev Allen på Midjourneys Discord.

Han påpeger, at han aldrig har forsøgt at skjule hverken sit eget eller softwarens bidrag, og han har sågar tagget sine billeder med "Jason Allen via Midjourney".

[url=Hi everyone! After a one month hiatus, I have returned with an exciting announcement about my personal project I've made using Midjourney. I have been exploring a special prompt that I will be publishing at a later date, I have created 100s of images using it, and after many weeks of fine tuning and curating my gens, I chose my top 3 and had them printed on canvas after upscaling with Gigapixel A.I. I entered into the Colorado State Fair fine arts competition (digital arts category). I won first place. Here are the results. I've set out to make a statement using Midjourney in a competitive manner and wow! I could not be more excited about having won with my favorite piece: ]Du kan se alle billederne her[/url].
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere