Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Kunstner vinder kunstkorkurrence med et AI-genereret billede

Et kunstværk på en kunstmesse i den amerikanske stat Colorado har vakt harme, og rejst spørgsmålet: Hvem er kunstneren, når AI genererer kunst?

En kvinde står med ryggen til i en hvid kjole, og stirrer ud i et sløret landskab badet i så skarp lys, at det er svært for beskueren af billedet at se den verden, som er på den anden side af det gigantisk måne-formede vindue.

Rundt om kvinden i hvidt står andre skikkelser, der også ligner kvinder, draperet i røde lange gevanter.

Der er noget drømmende og længselsfuldt over Jason Allens kunst. Store velvinge og gyldent lys fanger øjet, og trækker beskueren ind i samme trance som kvinden i midten.

Jason Allen har skarpt stor kunst, det har han juryens ord for på kunstmessen Colorado State Fair. Der er bare én ting ved Allens kunst. Det er ikke ham selv, der har lavet det - vil nogen nok sige.

Han fortæller selv, at kunstværket blev skabt med en AI-software kaldet Midjourney.

Jason Allen, vandt i kategorien digital kunst med sit kunstværk kaldet 'Théâtre D'opéra Spatial', der ligner i andre medier beskrives som en blanding af klassisk opera og rum.

På platformen Discord under brugernavnet Sincarnate fortæller Jason Allen selv om processen med at frembruge det AI-genererede kunstværk.

Her fortæller han, at han med Midjourney har genereret hundredevis af billeder, hvor han efter mange ugers finjustering og tilpasning har valgt de tre bedste ud, printet dem på lærred og udstillet dem.

"Jeg vandt førstepladsen. Her er resultaterne. Jeg har sat mig for at lave en erklæring ved at bruge Midjourney på en konkurrencedygtig måde og wow! Jeg kunne ikke være mere begejstret for at have vundet med mit yndlingsværk: "Theatre d'Opera Spatial," skriver den prisvindende kunstner.

Men må Jason Allen godt tage kredit for sine billeder, når det nu er en kunstig intelligens, der har gjordt det meste af arbejdet?

Dét spørgsmål har delt vandene i kommentarspor på nettet, hvor flere mener at han tager æren for maskinens arbejde.

"Jeg vidste, at dette ville være kontroversielt," skrev Allen på Midjourneys Discord.

Han påpeger, at han aldrig har forsøgt at skjule hverken sit eget eller softwarens bidrag, og han har sågar tagget sine billeder med "Jason Allen via Midjourney".

[url=Hi everyone! After a one month hiatus, I have returned with an exciting announcement about my personal project I've made using Midjourney. I have been exploring a special prompt that I will be publishing at a later date, I have created 100s of images using it, and after many weeks of fine tuning and curating my gens, I chose my top 3 and had them printed on canvas after upscaling with Gigapixel A.I. I entered into the Colorado State Fair fine arts competition (digital arts category). I won first place. Here are the results. I've set out to make a statement using Midjourney in a competitive manner and wow! I could not be more excited about having won with my favorite piece: ]Du kan se alle billederne her[/url].
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital