Artikel top billede

Fibernettet stormer frem – udgør nu over en tredjedel af markedet

De nyeste tal fra Telestatistikken viser, at fibernettet vokser, og at det er den mest populære fastnetbredbåndsforbindelse.

Fiber er fortsat på fremmarch.

Det er konklusionen i den nyeste udgave af Telestatistikken for 2021.

I første halvår af 2021 blev fibernet danskernes foretrukne bredbåndsforbindelse via fastnettet, og udviklingen er fortsat i andet halvår, meddeler Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Antallet af fibernetabonnenter steg fra første til andet halvår af 2021 med 54.000 kunder, og derved udgør fiber nu omkring 38 procent af det samlede antal af solgte bredbåndsabonnementer.

I den anden ende af spektret falder kobberbaserede bredbåndsabonnementer, som nu kun udgør 20 procent af markedet.

I andet halvår 2021 var der i alt ca. 2,6 millioner fastnet-bredbåndsabonnementer.

Tallene viser også, at 96 procent af de danske boliger og virksomheder har adgang til en bredbåndsforbindelse med mindst 100 megabit i sekundet download og 30 megabit i sekundet i upload.

Dog er det kun ca. 67 procent af de solgte abonnementer, som har mindst 100 megabit i sekundet i download.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere