Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Amerikanske lovgivere til Apple: Brug ikke kinesiske chips, ellers...

Amerikanske lovgivere advarer Apple mod at bruge kinesiske hukommelseschips i deres iPhones. Ellers vil der være konsekvenser, lyder det fra amerikanske politikere.

Republikanske lovgivere har givet Apple en skarp advarsel mod at benytte sig kinesiske hukommelseschips til deres produkter.

Det beretter det amerikanske medie Financial Times.

Hvis Apple sidder advarslen overhørig og ikke retter ind, så advarer lovgiverne om konsekvenser for den store virksomhed.

Overvejer at bruge kinesiske chips i kinesiske iPhones

Det drejer sig om hukommelseschips fra det kinesiske firma Yangtze Memory Technologies Co. (YMTC), hvis nand hukommelseschips, Apple overvejer at benytte til iPhones der bliver solgt i Kina, fortæller virksomheden til Financial Times.

Apple oplyser dog, at der ikke er blevet brugt chips fra YMTC i noget produkt, og at det ikke er meningen, at chips fra den kinesiske virksomhed skal benyttes til iPhones der forhandles udenfor Kina.

Konsekvenser, hvis Apple ikke makke ret

"Apple leger med ilden," siger Marco Rubio, der er republikansk næstformand i Senatets udvalgte efterretningskomité.

"De (Apple, red.) kender de risici, som YMTC udgør. Hvis de fortsætter, så vil de blive genstand for en kontrol, der aldrig er set magen til fra en føderal regering," lyder det fra Rubio, der fortsætter:

"Vi kan ikke tillade kinesiske virksomheder, der er knyttet til det kinesiske kommunistparti, at få adgang til vores telenet og millioner af amerikaneres iPhones."

I juli opfordrede en gruppe af senatorer fra begge fløje - inklusiv den demokratiske formand i Senatets udvalgte efterretningskomité - Biden-administrationen til at sortliste YMTC, hvilket ville forhindre amerikanske virksomheder i at levere teknologi til den kinesiske virksomhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital