Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Amerikanske lovgivere til Apple: Brug ikke kinesiske chips, ellers...

Amerikanske lovgivere advarer Apple mod at bruge kinesiske hukommelseschips i deres iPhones. Ellers vil der være konsekvenser, lyder det fra amerikanske politikere.

Republikanske lovgivere har givet Apple en skarp advarsel mod at benytte sig kinesiske hukommelseschips til deres produkter.

Det beretter det amerikanske medie Financial Times.

Hvis Apple sidder advarslen overhørig og ikke retter ind, så advarer lovgiverne om konsekvenser for den store virksomhed.

Overvejer at bruge kinesiske chips i kinesiske iPhones

Det drejer sig om hukommelseschips fra det kinesiske firma Yangtze Memory Technologies Co. (YMTC), hvis nand hukommelseschips, Apple overvejer at benytte til iPhones der bliver solgt i Kina, fortæller virksomheden til Financial Times.

Apple oplyser dog, at der ikke er blevet brugt chips fra YMTC i noget produkt, og at det ikke er meningen, at chips fra den kinesiske virksomhed skal benyttes til iPhones der forhandles udenfor Kina.

Konsekvenser, hvis Apple ikke makke ret

"Apple leger med ilden," siger Marco Rubio, der er republikansk næstformand i Senatets udvalgte efterretningskomité.

"De (Apple, red.) kender de risici, som YMTC udgør. Hvis de fortsætter, så vil de blive genstand for en kontrol, der aldrig er set magen til fra en føderal regering," lyder det fra Rubio, der fortsætter:

"Vi kan ikke tillade kinesiske virksomheder, der er knyttet til det kinesiske kommunistparti, at få adgang til vores telenet og millioner af amerikaneres iPhones."

I juli opfordrede en gruppe af senatorer fra begge fløje - inklusiv den demokratiske formand i Senatets udvalgte efterretningskomité - Biden-administrationen til at sortliste YMTC, hvilket ville forhindre amerikanske virksomheder i at levere teknologi til den kinesiske virksomhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere