Artikel top billede

Apokalyptisk: Rå overlevelse i en knastør fremtid

I Hugh Howeys spændende og relativt korte science-fiction roman Sand er enhver sig selv nærmest, og man må dykke dybt efter skatte fra en civilisation, der for længst er gået under. Desuden er en længe ventet efterfølger endelig på trapperne.

Dykning foregår sædvanligvis i vand, hvilket kan være udfordrende nok. Men i denne sci-fi roman af Hugh Howey foregår det i – ja – Sand.

For efter en ikke nærmere defineret katastrofe er hele den kendte verden dækket af det knasende stads. Verden er en tør, død ørken med ekstremt sparsomme ressourcer, hvor hver dag er en kamp for overlevelse.

Man kan dog godt få fingre i nogle af de skatte, som den gamle civilisation har efterladt langt nede under klitterne.

Det kræver imidlertid, at man ifører sig maske og luftforsyning samt nogle særlige støvler, der via ultrasoniske vibrationer får sandet til at flyde omkring én, så man kan bevæge sig frit i det. I hvert fald så længe der er strøm på batterierne.

Sand er en ret dyster bog, der ikke desto mindre er både fængende, fascinerende og – i hvert fald efter undertegnedes opfattelse – ekstremt spændende. Samtidig er den med sine godt 330 sider relativt hurtigt læst.

Bogen udkom i 2017 og ender i lidt af en cliffhanger.

Derfor var det en velkommen nyhed, da forfatteren – som angiveligt p.t. er i færd med at sejle verden rundt – endelig fik tid mellem slibearbejde, navigation og bøvl med fald og skøder til at skrive en efterfølger, hvor de løse ender forhåbentlig bindes op.

Den hedder Across the Sand og udkommer 4. oktober.

Skulle man i øvrigt få appetit på mere fra Hugh Howeys hånd, har han også udgivet en del andre romaner og noveller.

Bedst kendt er den ambitiøse og fascinerende Silo-serie, som vi tidligere har skrevet om her.

Titel: Sand

Forfatter: Hugh Howey
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere