Artikel top billede

Apokalyptisk: Rå overlevelse i en knastør fremtid

I Hugh Howeys spændende og relativt korte science-fiction roman Sand er enhver sig selv nærmest, og man må dykke dybt efter skatte fra en civilisation, der for længst er gået under. Desuden er en længe ventet efterfølger endelig på trapperne.

Dykning foregår sædvanligvis i vand, hvilket kan være udfordrende nok. Men i denne sci-fi roman af Hugh Howey foregår det i – ja – Sand.

For efter en ikke nærmere defineret katastrofe er hele den kendte verden dækket af det knasende stads. Verden er en tør, død ørken med ekstremt sparsomme ressourcer, hvor hver dag er en kamp for overlevelse.

Man kan dog godt få fingre i nogle af de skatte, som den gamle civilisation har efterladt langt nede under klitterne.

Det kræver imidlertid, at man ifører sig maske og luftforsyning samt nogle særlige støvler, der via ultrasoniske vibrationer får sandet til at flyde omkring én, så man kan bevæge sig frit i det. I hvert fald så længe der er strøm på batterierne.

Sand er en ret dyster bog, der ikke desto mindre er både fængende, fascinerende og – i hvert fald efter undertegnedes opfattelse – ekstremt spændende. Samtidig er den med sine godt 330 sider relativt hurtigt læst.

Bogen udkom i 2017 og ender i lidt af en cliffhanger.

Derfor var det en velkommen nyhed, da forfatteren – som angiveligt p.t. er i færd med at sejle verden rundt – endelig fik tid mellem slibearbejde, navigation og bøvl med fald og skøder til at skrive en efterfølger, hvor de løse ender forhåbentlig bindes op.

Den hedder Across the Sand og udkommer 4. oktober.

Skulle man i øvrigt få appetit på mere fra Hugh Howeys hånd, har han også udgivet en del andre romaner og noveller.

Bedst kendt er den ambitiøse og fascinerende Silo-serie, som vi tidligere har skrevet om her.

Titel: Sand

Forfatter: Hugh Howey
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital