Artikel top billede

(Foto: Dedalus)

Dansk hospital blandt de bedste digitale hospitaler i verden

Der er flere danske hospitaler med på listen over de 300 bedste hospitaler i verden inden for digitalisering. Et af dem er også i top-3 i Europa.

Aarhus Universitetshospital er blandt de bedste hospitaler i verden inden for digitalisering.

Det er det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek der i samarbejde med dataanalysefirmaet Statista Inc har udarbejdet en liste over 300 af verdens smarteste hospitaler – ’World's Best Smart Hospitals 2023’.

Og det er altså på denne liste, at Aarhus Universitetshospital er rangeret som det 16. bedste 'smart hospital' i verden, mens hospitalet er det tredjebedste i Europa.

Det fremgår af en pressemeddelelse på Region Midtjyllands hjemmeside.

Sidste år lå hospitalet rangeret som nummer 19.

De såkaldte 'smart hospitaler' er hospitaler, der er særligt gode til at bruge data og teknologi til behandling af patienter og til andre opgaver på hospitalet.

Har arbejdet på at indføre digitale løsninger i mange år

Poul Blaabjerg, der er hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, er stolt over anerkendelsen og ser det som en belønning, efter hospitalet i mange år har arbejdet målrettet for at indføre digitale løsninger.

De digitale løsninger har skulle skabe sammenhæng mellem systemerne, så både patienternes sikkerhed bliver højnet og personalets arbejdsgange også bliver understøttet.

"Jeg er enormt stolt over, at vi som hospital igen er blevet anerkendt for at være blandt verdens bedste til at indføre og udnytte digitale løsninger og moderne teknologi til patientbehandling," siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Aarhus Universitetshospital har siden 1998 arbejdet aktivt med udviklingen af den elektroniske patientjournal (EPJ), der nu er en del af hverdagen i arbejdet med patienter.

"I forbindelse med de seneste års samling af Aarhus Universitetshospital har vi brugt digitale løsninger til at få overblik og styre patientflow og logistik i et stort hospital, og vi har intensiveret vores brug af data, så vi i dag i høj grad baserer ledelse på data," siger chefkonsulent Lars Ganzhorn Knudsen.

Tredjebedst i Europa

Aarhus Universitetshospital er det bedst placerede danske hospital på listen over ’World's Best Smart Hospitals 2023’ og ligger nummer 3 blandt de europæiske hospitaler,

Det er kun overgået af Karolinska Universitetssjukhuset i Sverige, der ligger på en 9. plads og Charité - Universitätsmedizin Berlin i Tyskland, der ligger på en 11. plads.

Aarhus Universitetshospital er dog ikke det eneste danske hospital på listen.

Overblik over danske hospitalers placering på listen:

  • 16 - Aarhus Universitetshospital
  • 22 - Aalborg Universitetshospital
  • 124 - Rigshospitalet - København
  • 198 - Herlev Hospital
  • 235 - Odense Universitetshospital
  • 255 - Bispebjerg Hospital
  • 290 - Hvidovre Hospital