Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny "æra" af kreativt design på vej: Det kommer Adobes opkøb af Figma på 150 milliarder kroner til at betyde

Adobe har købt designplatformen Figma for 150 milliarder kroner. Ifølge Adobe vil det indlede en ny æra af kreativt design. Målet er at skabe en kæmpe samarbejdsplatform for designere og andre.

Softwareproducenten Adobe med et væld af forskellige applikationer til kreativt design har købt den kollaborative designplatform Figma i en handel på 20 milliarder dollar – svarende til omkring 150 milliarder dollar, og nu skal selskabernes værktøjer og platforme interageres.

Figma-overtagelsen skal hjælpe Adobe-koncernen inden for interaktivt design af applikationer i hold.

Opkøbet skal give Adobe værktøjer til at forbedre samarbejdet mellem teams, der udvikler og designer applikationer.

Det drejer sig om fælles design, deling af filer og feedback gennem multiplayer workflow.

"Adobes storhed har været forankret i vores evne til at skabe nye kategorier og levere banebrydende teknologier gennem organisk innovation og uorganiske opkøb," udtaler Shantanu Narayen, bestyrelsesformand og administrerende direktør, Adobe i en meddelelse, der fortsætter:

"Kombinationen af ​​Adobe og Figma er transformerende og vil accelerere vores vision for kollaborativ kreativitet."

Samle mulighederne

I meddelelsen fremgår det, at Adobe og Figma sammen vil afhjælpe produktionspresset fra indholdsskabere, og at det med den nye platform baseret på Figma og Adobe Creative Cloud skal skabe en platform, hvor det er nemt for alle parter involveret i et projekt at komme med input og arbejde.

"Med Adobes og Figmas ekspansive produktportefølje vil den kombinerede virksomhed få en sjælden mulighed for at drive fremtidens arbejde ved at samle muligheder for brainstorming, deling, kreativitet og samarbejde og levere disse innovationer til hundredvis af millioner af kunder," fremgår det af Adobes meddelelse.

Figmas webbaserede multi-player-funktioner skal hjælpe med leveringen af ​​Adobes Creative Cloud-teknologier på nettet, hvilket ifølge Adobe gør processen mere tilgængelig for flere mennesker.

Adobes muligheder på Figmas platform

Konkret vil der blive bragt muligheder fra Adobes billedbehandling, fotografi, illustration, video, 3D og skrifttypeteknologi ind i Figma-platformen.

"Med Adobes fantastiske innovation og ekspertise, især inden for 3D, video, vektor, billedbehandling og skrifttyper, kan vi yderligere genskabe end-to-end produktdesign i browseren, mens vi bygger nye værktøjer og rum for at give kunderne mulighed for at designe produkter hurtigere og mere. nemt," udtaler Dylan Field, medstifter og CEO for Figma i meddelelsen.

Figma blev grundlagt af Dylan Field og Evan Wallace i 2012.

Adobe råder blandt andet over applikationer som Photoshop, Indesign, Illustrator, Acrobat og flere.