Artikel top billede

Vi opruster på livet løs, og Terma tror på et løft af forretningen

Der står oprustning på menuen i Danmark og mange andre lande, og det smitter af på Termas forventninger.

Vi skal købe ‘krudt og kugler’ i meget større mængder i de kommende år, og det samme skal mange andre lande, som må give forsvarsbudgetterne en ordentlig saltvandsinspøjtning som konsekvens af den russiske invasion i Ukraine.

Den slags smitter af på forsvarsindustrien, og danske Terma, som hører til i den absolutte højteknologiske del af spektret, regner da også med, at forretningen nu skal vokse. I forvejen viser Termas seneste årsregnskab med en rekordstor omsætning. Det skriver Børsen.

Terma har fornylig brugt en konsortiemodel, hvor selskabet sammen med Pensiondanmark og en skibsdesignvirksomhed fik ordren på nye patruljeskibe til den danske flåde til en værdi af fem milliarder kroner.

Og Terma regner bestemt med at bruge konsortiemodellen til at hive nye projekter i land i lyset af de voldsomt mange penge, Danmark og mange andre lande nu skal bruge på militært isenkram.

“Vi er i tæt dialog om flere store projekter, og vi regner da med, at vi vil benytte os af den samme model, hvor vi kan påtage os rollen som totalleverandør af f.eks. et skib. Tidligere leverede vi jo kun dele af større militære ordrer. Men vi ser på om vi kan bruge den nye model i forbindelse med fremtidige projekter. Jeg tror, den i fremtiden vil give et løft til vores forretning,” siger koncernchef Jes Munk Hansen, Terma.