Artikel top billede

Dansk tech-startup gik all-in på afrikansk e-handelsplatform - nu er selskabet gået konkurs

Danske Sky Garden, der udviklede en online handelsplatform i Kenya, er gået konkurs. Virksomheden, der blandt andet har haft den japanske fodboldstjerne Keisuke Honda i investerkredsen, har ikke kunne skaffe nye penge til overlevelse.

Eventyret for den danske tech-startup Sky Garden er kommet til vejs ende.

Selskabet, der står bag en online handelsplatform i Kenya, er nemlig gået konkurs, skriver Finans.

Årsagen skal findes i, at selskabet i løbet af sidste år ikke kunne skaffe kapital til nok til sikre sin overlevelse.

Derved står blandt andet den tidligere A. C. Milan-stjerne Keisuke Honda til et tab, da han tidligere har postet millioner ind i virksomheden.

"Det er en super ærgerlig situation, og det skyldes hovedsageligt at 2022 har været et super hårdt år for tech-startups, og ikke mindst vores, som opererer i Østafrika. I takt med at renterne er sat op, inflationen er steget, og der er krig i Ukraine, har mange kapitalselskaber trukket følehornene til sig," siger Martin Majlund, stifter og CEO i Sky Garden, til Finans.

Selskabet havde fået opbygget en velfungerende handelsplatform i Kenya, hvor brugere kunne sætte varer til salg, som kenyanerne kunne købe via appen eller websitet.

Men efter et hårdt 2022 ændrede selskabet strategi. Her forsøgte man i stedet at slå sig sammen med en anden virksomhed eller lade sig opsluge, men ingen af delene lykkedes, skriver mediet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere