Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Google spænder livremmen ind: Ansatte bekymrede over nedskæringer og færre penge

Google-topchef Sundar Pichai forsvarer sig mod vrede medarbejdere, der brokker sig over nedskæringer i budgetter og mulige fyringer.

Google medarbejdere er bekymrede og skælder ud, mens topchef Sundar Pichai forsøger at navigere i ukendte farvande med udsigt til afmatning, opbremsning i væksten, smalhals og beskæringer i budgetterne.

Sundar Pichai måtte fredag føle medarbejdernes bekymringer på egen krop, da han på et stormøde måtte stå på mål for en række beslutninger, der er faldet en del medarbejdere for brystet.

Det skete til et af Googles stormøder, der afvikles under navnet TGIF [‘Thank God Its Friday,’ red] - denne gang i New York.

Det gælder blandt andet nedskæringer i rejse-budgetter, underholdnings-budgetter og nye krav til produktivitet og lignende. Samt bekymringer om, at der inden længe skal luges ud i Googles medarbejderstab.

Ifølge CNBC ville medarbejderne via Googles interne Dory-system, hvor spørgsmål kan rates af de andre medarbejdere, blandt andet have Sundar Pichai til at svare på, hvorfor rejse- og underholdnings-budgetter bliver beskåret samtidig med, at Google skovler penge ind.

Sundar Pichai svarede hertil, at han håbede, at alle fulgte med i nyhederne, som svømmer over med historier om kommende recession, inflation, økonomisk afmatning og krise på vej.

“Vi er ansvarlige med en af de hårdeste makroøkonomiske perioder i de seneste 10 år under opsejling. Det er vigtigt, at vi står sammen i tider som denne,” meddelte han.

Sundar Pichai sagde til medarbejderne, at Google også engang har været et lille og skrabet firma - og at læren dengang var, at man ikke behøver at bruge mange penge for at have det sjovt.

På mødet meddelte Google CFO, Kristin Reinke, at alle medarbejdere opfordres til at deltage i eksempelvis summits og store møder online - og ikke fysisk - for at spare på rejseomkostningerne.

Også kommende festligheder skal holdes i mindre skala.

“Der er ferie- og nytårsfester på vej, og vi ønsker stadig, at folk arrangerer og deltagerer. Men vi beder jer om at holde dem små, forsøg ikke at ‘go over the top,’ sagde hun.

Google-ejer Alphabet landede i sommer for andet kvartal i træk et resultat, som lå under forventningerne, mens væksten i indeværende tredje kvartal ventes at blive et-cifret.

Det er et faresignal for et selskab som Alphabet, der er vant til ekstremt store vækstrater - nogle gange på 40-50 procent.

Sundar Pichai fortalte på medarbejdermødet ifølge CNBC, at det ikke kun er økonomien, men også stigende internt bureaukrati, der giver selskabet hovedpine for tiden.

Selskabet har fornylig blandt andet afblæst udviklingen af næste generation af sin Pixel-computer og lanceret et nyt udviklingsformat med navnet ‘Simplicity Sprint,’ som sigter efter at føre ideerne langt hurtigere frem til eksekvering end tidligere.

Sundar Pichai sagde på fredagsmødet, at Google fortsat investerer i udvikling og lignende på længerevarende projekter som eksempelvis kvante-computing.

I usikre tider er det vigtigt at være ‘klog, sparsommelig, skarp og effektiv,” sagde han.