Artikel top billede

(Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR)

Skarpe krav til potentiel køber af NemID og MitID: Digitaliseringsstyrelsen kræver geografisk placering i Danmark

Nexi Group, som ejer Nets, vil sælge selskabets ID-løsninger, herunder NemID- og MitID-løsningerne. Men ifølge Digitaliseringsstyrelsen skal en række krav overholdes, hvis en anden virksomhed skal overtage login-løsningerne - blandt andet geografisk placering i Danmark.

Nets er i fuld færd med at afsøge markedet for en potentiel køber af selskabets ID-løsninger, herunder de kritiske infrastrukturløsninger NemID, MitID og NemLog-In.

Men hvis en ny leverandør skal overtage løsningerne, bliver det under fuldstændig samme vilkår, som Digitaliseringsstyrelsen i dag har med Nets.

Det betyder eksempelvis et skarpt krav om geografisk placering i Danmark.

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra Digitaliseringsstyrelsen til Version2.

"Ved et eventuelt afgivet tilbud fra en potentiel ny ejer af de løsninger, som Nets leverer til Digitaliseringsstyrelsen, vil Digitaliseringsstyrelsen blive inddraget. En ny potentiel ejer vil skulle opfylde samme kontraktlige krav, som Nets. Eksempelvis indebærer dette krav om geografisk placering i Danmark."

Til Version2 lyder det videre fra styrelsen, at det har noteret Nets' ønske om at sælge løsningerne - en proces som Digitaliseringsstyrelsen vil følge tæt.

Digitaliseringsstyrelsen gør det samtidig klart, at et salg ikke vil få betydning for danskerne.

I går 27. september meldte Nets pludselig ud, at det som led i en ny strategi med øget fokus på digitale betalingsløsninger i Europa vil afsøge, om man kan finde den rette køber til selskabets ID-løsninger.

Her melder selskabet også, at det er opmærksom på, at den del af forretningen kun sælges til en køber, der kan leve op til de rette forventninger og krav.

"Vi er meget opmærksomme på den vigtige rolle, som NemID og MitID spiller i det danske samfund, og vi vil naturligvis kun sælge til en køber, der lever op til de kvalitetsforventninger og de sikkerhedsmæssige krav, som den danske stat med rette stiller til en leverandør at en national digital infrastruktur," udtalte landechef i Nets Danmark, Torsten Hagen Jørgensen, som også er direktør for Nets Issuer & eSecurity Services i går.