Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google lukker ned for Translate i Kina: Er næsten helt ude af landet nu

Google river stikket ud til sin oversættelses-service Google Translate i Kina, og derved har søgegiganten næsten ingen tjenester tilbage i Kina.

Nu er det slut med Google Translate i Kina.

Søgegigantens moderselskab, Alphabet, har nemlig meddelt, at der lukkes ned for denne service i landet, skriver CNBC.

Translate var en af de sidste tilbagevære Google-services i Kina. Den dedikerede Translate-side for Fastlandskina videredirigere nu brugere til Hong Kong-versionen. Det er dog ikke muligt at tilgå denne service fra Fastlandskina, lyder det.

"Vi lukker for Google Translate i Fastlandskina grundet en minimal benyttelse," oplyser Alphabet ifølge mediet.

Google har haft et tynget forhold til det kinesiske marked. Tilbage i 2010 trak selskabet sin søgemaskine fra Landet. Det var på grund af landets strenge censurregler for, hvad der må tilgås online.

Services som Google Maps og Gmail er blevet blokeret af den kinesiske regering, så de heller ikke har kunne benyttes i landet gennem længere tid.

De lokale kinesiske selskaber som søgemaskinen Baido og den sociale medie-gigant Tencent dominerer meget af internettet i Kina, alt fra søgemaskiner til oversættelse.

Alt i alt har Google en meget lille tilstedeværeles i Kina efterhånden. Selskabet får dog produceret noget hardware i Kina, inklusiv smartphones. Sidste måned kunne New York Times dog berette, at Google havde rykket sin produktion af Pixel-telefonen fra Kina til Vietnam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”