Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google lukker ned for Translate i Kina: Er næsten helt ude af landet nu

Google river stikket ud til sin oversættelses-service Google Translate i Kina, og derved har søgegiganten næsten ingen tjenester tilbage i Kina.

Nu er det slut med Google Translate i Kina.

Søgegigantens moderselskab, Alphabet, har nemlig meddelt, at der lukkes ned for denne service i landet, skriver CNBC.

Translate var en af de sidste tilbagevære Google-services i Kina. Den dedikerede Translate-side for Fastlandskina videredirigere nu brugere til Hong Kong-versionen. Det er dog ikke muligt at tilgå denne service fra Fastlandskina, lyder det.

"Vi lukker for Google Translate i Fastlandskina grundet en minimal benyttelse," oplyser Alphabet ifølge mediet.

Google har haft et tynget forhold til det kinesiske marked. Tilbage i 2010 trak selskabet sin søgemaskine fra Landet. Det var på grund af landets strenge censurregler for, hvad der må tilgås online.

Services som Google Maps og Gmail er blevet blokeret af den kinesiske regering, så de heller ikke har kunne benyttes i landet gennem længere tid.

De lokale kinesiske selskaber som søgemaskinen Baido og den sociale medie-gigant Tencent dominerer meget af internettet i Kina, alt fra søgemaskiner til oversættelse.

Alt i alt har Google en meget lille tilstedeværeles i Kina efterhånden. Selskabet får dog produceret noget hardware i Kina, inklusiv smartphones. Sidste måned kunne New York Times dog berette, at Google havde rykket sin produktion af Pixel-telefonen fra Kina til Vietnam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere