Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei vil sælge 5G-telefoner på trods sanktioner: Her er selskabets plan for at komme tilbage på smartphone-scenen

Kinesiske Huawei har ikke råd til at vente på, at de amerikanske sanktioner på selskabet bliver lempet. Derfor barsler Huawei nu med en plan, der skal bringe selskabet tilbage på markedet for 5G-telefoner.

Den kinesiske mobilgigant Huawei blev i 2019 blacklistet af den amerikanske regering, der mente, at selskabet var en trussel mod cybersikkerheden.

Det fik blandt andet den konsekvens, at selskabet var afskåret fra bruge Android som styresystem og anvende amerikansk 5G-teknologi.

Men den britiske finansavis Financial Times skriver nu, at Huawei planlægger et comeback på markedet for 5G-telefoner.

Kan omgå sanktionerne med nye chips

Ifølge avisen planlægger Huawei et redesign af sine smartphones, hvor der vil blive anvendt chips, der ikke er omfattet sanktionerne.

Det betyder, at selskabet i stedet vil anvende mindre avancerede chip, der til gengæld er produceret af kinesiske virksomheder.

Dermed vil selskabets nye telefoner få 5G-adgang, men brugen af mindre avancerede chip vil formodentligt også have den effekt, at brugerneoplevelsen bliver ringere.

Det vil ifølge Financial Times ikke mindst betyde, at de vil få svært ved at måle sig med Apples nye iPhones.

En anden mulighed er at samarbejde med selskaber, der udvikler covers til telefoner om at sælge et særligt 5G-cover med indbygget eSim.

”Det er et selskab, der ikke kan vente forevigt og har brug for at få 5G-telefoner tilbage på markedet hurtigt muligt,” siger en anonym kilde med kendskab til Huaweis planer til Financial Times og tilføjer:

”Huawei har tabt sin førerposition på mobil-markedet på grund af de amerikanske sanktioner for flere år siden, og nu begynder selskabets markedsandele på hjemmemarkedet også at falde.”

Efter de amerikanske sanktioner blev indført faldt Huaweis omsætning fra forbrugerteknologi med 50 procent 2020 til 2021.