Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Google-mobilen er tilbage i Danmark: Mød de spændende Pixel-telefoner

Google gør comeback på det danske smartphone-marked med en lovende mobil-trio.

Det er mere end et halvt årti siden, at Google og sine Nexus-smartphones vragede det danske marked.

Siden udkom flere generationer af spændende Pixel-telefoner, som diskede op med lovende egenskaber, da de som få andre kunne udnytte noget af Googles fokus på kunstig intelligens og hvordan det kan gøre livet lettere for brugerne for at flette det ind i selskabets egenudviklede Android-styresystem.

Med nu er selskabet omsider tilbage i Danmark med en trio af telefoner, som udstillingsvindue for hvad søge- og Android-specialisterne kan.

Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Smartphones har med årene haft tendens til at ligne hinanden mere og mere.

Ligesom fladskærms-tv’er er der vel grænser for hvor forskelligartede måder en stor flad skærm kan serveres.

Alligevel er Pixel 7 og Pixel 7 Pro ikke dumme bud på, hvordan en telefon skal skæres.

Pixel 7 og 7 Pro er skærmmaksimalister, hvor man forsøger at få skærmen til at fylde så meget som muligt.

Eneste lille plet er et hul til selfiekameraet og ansigtsgenkendelse i toppen.

Selve fingeraftrykslæseren er gemt under displayet foran. Pixel 7 strækker sig over 6,3 tommer, mens lærredet på Pro-modellen er 6,7 tommer stort og tilbyder 120Hz frekvenser.

Bagpå er der hvor Google evner at markere sig. Bagsiden er en ganske typisk flade af glas i varierende farver (sort, hvid eller nuancer af grøn) men den indrammes af en nydelig højglanspoleret kant, der går ud i et metalbånd, der huser to kameramoduler i Pixel 7 og tre i Pro-modellen.

Modsat Nexus-serien, er kameraet i helt særlig fokus i Pixel-serien, hvilket afspejles i et ambitiøst setup med et 50 megapixels hovedkamera, flankeret af et ultravidvinkel modul på 12 megapixels.

I Pro-modellen følger et ekstra modul, der giver hele fem gange optisk zoom.

AI-overalt

Hos Google synes ’AI’ eller kunstig intelligens at være en ubetinget velsignelse, hvorfor mobilproducenten har drysset AI-assisterede med rund hånd over telefonen.

Det starter ved processoren, som Google selv har udviklet i samarbejde med Samsung: Tensor G2.

Tensor G2 en octa-core processor med en stærk neural netværks processor, tiltænkt AI-baserede opgaver såsom talegenkendelse til blandt andet transkribering af talebeskeder og møder samt kamera-forbedringer.

Den digitale assistent fra Google er til stede og fungerer her også som en standardist, der tager telefonen fra ukendte numre og lader dem identificere sig selv, før opkaldet kan komme videre til en.

Denne feature understøttes dog ikke på dansk endnu.

Styresystemet er naturligvis Googles egen Android, her serveret i spritnye version 13, som blandt andet byder på en omsiggribende redesign af interfacet til et mere brugertilpasset look.

Google lover samtidig at give sine telefoner tre år med softwareopdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer.

Pixel 7-serien er samtidig født med en Titan M2-sikkerhedschip, som integrerer teknologi lånt fra selskabets datacentre.

Dertil får Pixel 7 Pro indbygget VPN-netværk fra Google One en gang i næste år.

Det hele drives frem af store batterier på henholdsvis 4.700 mAh og 5.000 mAh, der skal give op til tre døgns driftstid ifølge Google.

Pixel-trio

Pixel-serien får dansk salgsdebut den 13. oktober hos to udvalgte partner, Telia og Elgiganten, samt selskabets egen Play-butik.

Debutpris på Pixel 7-modellerne lyder på 4.999 kroner for en 128 gigabyte model og 5.799 kroner for en 256 gigabyte model.

Pixel 7-Pro kan erhverves fra 6.999 kroner med 128 gigabyte lager og 7.799 kroner for topmodellen med 256 gigabyte lager.

I kølvandet på den nye kollektion er forårets Pixel 6a, med en 1. generations Tensor-processor og 128 gigabyte lager, som debuterer ved 3.699 kroner.