Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Ny Apple-funktion skulle tilkalde hjælp ved bilulykker: Men nu bliver den fejlagtigt aktiveret i forlystelseparker

Den nye iPhone 14 kan automatisk foretage alarm-opkald, hvis telefonen bliver udsat for, hvad den tror er en bilulykke. Nu viser det sig dog, at også andre hændelser kan aktivere funktionen.

Da Apple i sidste måned lancerede nye iPhones og nye Apple Watch-ure blev en ny funktion fremhævet, Crash Detection.

Den nye funktion skulle automatisk kunne alarmere alarmcentraler, hvis enhedernes ejere bliver involveret i en bilulykke.

Men ifølge amerikanske Wall Street Journal er der adskillige eksempler på, at den nye funktion er blevet aktiveret fejlagtigt. Blandt andet af personer i rutsjebaner i forlystelsesparker.

Den amerikanske avis kan således berette om hel konkret hændelse, hvor en kvinde var gået ombord i en 33 meter høj rutsjebane i en forlystelsespark uden for den amerikanske by Cincinnati.

Men da hun kom ned fra rutsjebanen var hendes telefoner fyldt med mistede opkald og en telefonensvarer-besked fra alarmcentralen.

Udløste automatisk alarm-opkald

Under turen i rutsjebanen havde hendes nye iPhone 14 Pro med crash detection udløst et opkald til alarmcentralen, hvor der blev afspillet en automatisk besked.

Her oplyser en mekanisk stemme, at ejeren af telefonen har været i en alvorlig bilulykke og ikke selv er i stand til at foretage opkaldet. Herefter bliver koordinaterne på den formodede ulykke også læst op.

Ifølge Wall Street Journal er det ikke et enkelt stående tilfælde, men alene fra den samme forlystelsespark i Cincinnati var blevet udløst seks fejlagtige alarmcentral-opkald ligesom, at der i avisen også er eksempler fra andre forlystelsesparker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere