Artikel top billede

Mark Zuckerberg vil erobre metaverset med dette nye headset

Det nye Meta Quest Pro er Facebooks moderselskabs Metas hidtil mest avancerede headset, og du kan allerede forudbestille det nu.

Facebooks moderselskab Meta præsenterede tirsdag aften virtual reality-headsettet Meta Quest Pro.

Det nye headset er det første i en ny linje af headsets fra Meta, der udmærker sig ved at være udstyret med en ny processor og en ny skærm, og derudover har selv enheden sammenlignet med Metas tidligere modeller fået et nyt design.

Meta Quest Pro kommer herhjemme til at koste 13.855,99 danske kroner. Det kan leveres fra den 25. oktober, og det kan allerede nu forudbestilles via Metas hjemmeside.

Henvender sig professionelle brugere

Den nye Meta Quest Pro henvender sig først og fremmest til professionelle brugere, der eksempelvis kan bruge det til simulationer eller udvikling af 3D-design, men ved præsentationen tirsdag aften deltog Microsoft-chefen Satya Nadella også.

Her annoncerede han også, at Microsoft Teams også vil blive tilgængelige på Metas headsets.

Hård kamp om metaverset

Det ventes også, at det nye Quest Pro-headset kommer til at spille en central rolle i Mark Zuckerbergs satsning på at udvikle et såkaldt metaverse, der er en slags virtuel verden, som folk kan udforske med et VR-headset.

Headsettet adskiller sig blandt andet fra Metas ældre modeller ved, at det er udstyret med et nyt kamera, der vender ind mod brugeren.

Det bruges blandt andet til at sikre, at headsettet er fastgjort korrekt, men det aflæser også brugerens ansigtsudtryk, hvilket kommer til at afspejle i ansigtsudtrykket på den avatar man bruger i metaverset. Smiler brugeren, så smiler avataren således også.

Det ventes at netop metaverset og en helt ny generation af virtual reality og argumented reality-headset vil blive en af de store kamppladser for it-giganterne i de kommende år.

Eksempelvis har Microsoft også investeret massivt i metaverse-satnings, og det ventes at Apple i løbet af det kommende år vil præsentere sit eget headset.