Artikel top billede

(Foto: Project Kuiper/Amazon)

Klar til affyring: Amazons store rumsatsning kan gå i luften om få måneder

I starten af næste år vil Amazon sende en prototyper af to internetsatelitter i rummet. Planen er at selskabet i løbet af årrække skal opsende tusindvis af små internetsatelitter, hvilket vil bringe selskabet i direkte konkurrence med Elon Musks Starlink.

Amazon barsler med planer om at sende tusindvis af internet-satellitter ud i rummet i de kommende år.

Planen går under navnet Project Kuiper, og det kommer efter alt at dømme til at være en direkte konkurrent til Elon Musks Starlink-projekt.

Amazon kan nu ifølge nyhedsbureauet Reuters offentliggøre, at de første prototype-satelitter vil blive sendt i rummet i starten af 2023, men det bliver med et andet opsendelsesfirma end planlagt.

Skifter opsendelses-partner

Det var oprindeligt rum-virksomheden ABL Space Systems, der skulle have sendt prototyperne i luften, men en række forsinkelser har ifølge Reuters fået Amazon til at skifte hest.

I stedet vil opsendelsen nu ske med en raket fra selskabet rumfirmaet United Launch Alliance, der et joint-venture mellem Lockheed Martin Space og Boeing.

Det er planen, at Amazon på længere sigt skal opsende i alt 3.236, der kommer i lavt kredsløb om jorden. Det er dog endnu uvist, hvornår selskabet forventer at have satelitterne i kredsløb.