Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Europæiske telemyndigheder vender tommelfingeren nedad: Nejtak til penge fra Google og Netflix

De europæiske telemyndigheder vender tommelfingeren nedad til forslaget om, at datatunge indholdsleverandører som Google og Netflix skal medfinansiere europæisk internet.

Nej tak.

Sådan lyder det fra de europæiske telemyndigheders fællesorganisation Berec [‘Body of European Regulators for Electronic Communication’] som svar på forslaget om, at de store amerikanske internet-selskaber skal være med til at betale for udbygning af internet i Europa.

Berecs udmelding kommer i kølvandet på, at EU har igangsat en rundspørge til en række interessenter på området, som er blevet inviteret til at give deres besyv med på spørgsmålet.

“Berec har ikke fundet nogen dokumentation i det nuværende marked, der kan retfærdiggøre denne metode [med direkte tilskud, red],” lyder det i Berecs svar til EU.

Dermed stiller de europæiske telemyndigheder sig i en helt anden position end de store teleselskaber som Deutsche Telekom, Orange, Telefonica og Telia.

De mener, at de tre helt store indholdsleverandører på det europæiske internet bør være med til at medfinansiere udbygningen af internettet.

Det drejer sig om Netflix, YouTube- og Google-ejer Alphabet samt Facebook/Meta.

De tre selskaber står tilsammen bag mere end halvdelen af den europæiske internettrafik.

EU vil tage stilling til sagen i begyndelsen af 2023.