Artikel top billede

Nvidia og Oracle i kæmpe chip-samarbejde: Skal levere tusindvis af avancerede chips til Oracle Cloud

Oracles cloud-løsninger bliver nu forsynet med titusindvis af avancerede chips fra Nvidia, der blandt andet skal give forbedrede muligheder for at Oracle-kunder kan afvikle kunstig intelligens software på platformen.

Nvidia skal levere titusindvis af avancerede computer-chips til Oracle cloud-løsninger, og dermed udvider de to it-giganter et allerede eksisterende chip-samarbejde.

Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

De to selskaber ønsker ifølge nyhedsbureauet hverken at oplyse et præcist antal af computer-chip eller værdien af aftalen, men de oplyser dog, at det drejer sig om Nvidias A100-chip og den avancerede H100 GPU.

Understøtte kunstig intelligens

Samarbejdet mellem de to tech-giganter skal blandt andet være med til at understøtte øget brug af kunstig intelligens i Oracles cloud-løsninger.

Samtidig vil samarbejdet også bidrage til at kunstig intelligens-software vil blive afviklet mere gnidnigt frit på Oracles cloud og sikre bedre support til Oracle kunder.

Oracles cloudchef Clay Magouyrk oplyser til Reuters, at han ikke er overbevist om, at Nvidia er den stærkest mulige leverandør, og han svært ved at se at konkurrenter for alvor vil være i stand til at udfordre selskabets dominans.

“Ser du på Nvidias udviklingtempo, så kommer de hver 12. eller 18 måned ud med en platform, der er 10 til 50 gange bedre. Jeg tror på, at hvis nogen skal være i stand til at udfordre den dominans, så vil det kræve, at Nvidia selv snubler,” siger han til Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere