Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Marie Dam Feldborg er ny nordisk marketingdirektør for OnePlus / Bezos ser amerikansk recession forude / Svensk cybersikkerhed er sakket alvorligt bagud

Morgen-briefing: Marie Dam Feldborg er ny nordisk marketingdirektør for OnePlus / Bezos ser amerikansk recession forude / Svensk cybersikkerhed er sakket alvorligt bagud / TikTok hæver minimumsalder for livestreaming fra 16 til 18 år.

Mornings ... og velkommen til torsdag og en ny omgang morgenbriefing fra Computerworld. Ved tasterne: Niels Veileborg

Marie Dam Feldborg er ny nordisk marketingdirektør for OnePlus

Marie Dam Feldborg har de seneste tre år været marketingdirektør for OnePlus i Danmark, og nu har hun fået tjansen som nordisk marketingdirektør. Det sker som en del af en ny nordisk strategi for OnePlus, som skal øge mærkets markedsandel, skriver det norske Computerworld.

Marie Dam Feldborg har over tyve års erfaring i telebranchen. Før jobbet hos OnePlus var hun i otte år hos Huawei og sluttede der som marketing- og kommunikationschef.

Bezos ser amerikansk recession forude

Chefen for Amazon, Jeff Bezos, tilslutter sig nu koret af økonomer og topchefer, som ser meget tydelige tegn på en recession i USA inden for det næste år. Det skriver Børsen.

Bezos opfordrer ifølge The Wall Street Journal til at skalke lugerne, som man siger i søfarten, så et fartøj ikke tager vand ind i hårdt vejr.

En økonomisk model udviklet af Bloomberg viste forleden, at der er 100 procents sandsynlighed for recession inden for det kommende år.

Svensk cybersikkerhed er sakket alvorligt bagud

Cybersikkerheden hos vores svenske broderfolk er ikke fulgt med digitaliseringen, og derfor er der behov for hurtig handling, siger en række fremtrædende sikkerhedseksperter i en ny rapport. Det skriver ComputerSweden.

De foreslår blandt andet:

  • Etablering af et statsligt cybersikkerhedsråd.
  • En fælles platform til informationsdeling og en haverikommission for cyberincidents
  • Et nationalt cybercampus, som skal stå for forskning, innovation og undervisning
  • En national øvelses- og teststrategi
  • Et nationalt incitamentdrevet program for jagt på sårbarheder i samfundskritiske virksomheder

TikTok hæver minimumsalder for livestreaming fra 16 til 18 år.

BBC News har afsløret, at TikTok huser ganske mange konti, hvor børn fra syriske fangelejre tigger om penge i livestreams.

Det har fået TikTok til at hæve minimumsalderen for livestreaming fra 16 til 18 år fra november 2022. Fremover skal man altså være myndig for at sende penge eller rejse penge på platformen.

Det er dog uklart, hvordan TikTok vil håndhæve den nye aldersgrænse.