Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Politiet/PR)

Politiet gør sit indtog i metaverset: Frygter online svindel og misinformation

Metaverset kan blive arnested for ny it-kriminalitet, og nu er Interpol klar med en ny satsning på metaverset, der skal forberede politifolk over hele verden på det nye digitale univers.

Det virker næsten som en naturlov.

Når der opstår nye teknologier, så vil de før eller siden også blive brugt til ulovligheder.

Det gælder naturligvis også for metaverset, hvis det bliver en succes.

Derfor er Interpol også allerede nu ved at opruste i metaverset, og den internationale politi-organisation har derfor for nylig lanceret en slags politigård på metaverset.

I en pressemeddelse oplyser Interpol, at organisationen blandt andet har bygget en virtuel udgave af organisationen hovedkvarter i den franske by Lyon, som politifolk fra hele verden kan besøge ved at bruge et VR-headset.

Kan få store konsekvenser

Her kan politifolk bevæge sig rundt i bygninger og tale med andre politifolk, deltage i træninger og undervisninger og på den måde lære om nye efterforskningsmetoder.

“Metaverset har potentiale for at transformere hvert eneste afspejl af vores daglige liv og kan derfor have enorme konsekvenser for politiet,” siger Madan Oberoi, Interpols teknologidirektør, ifølge en pressemeddelelse.

“For at politiet kan forstå metaverset er det nødvendigt selv at opleve det,” tilføjer Interpols teknologidirektør.

Ser tegn på kriminalitet

Interpol oplyser desuden, at man allerede ser de første tegn på, at kriminelle begynder at udnytte metaverset, og for nylig advarede it-sikkerhedsselskabet Check Point Software Technologies også om, at vi kan komme til at se flere angreb ved brug af metaverset.

Helt konkret frygtes, at metaverset vil blive misbrugt til misinformation, agitation fra voldelige ekstremister og diverse former for online svindel.

Det vil også flugte med Interpols seneste globale kriminalitets rapport, at kriminaliteten i stigende grad er begyndt at bevæge sig fra den fysiske verden til den digitale.

Derfor oplyser Interpol også, at der er nedsat en ekspertgruppe for metaverset, der både skal være talerør for Interpol, når det gælder bekymringer om metaverset og samtidig arbejde for at sikre, at nye digitale verden er sikker.

Interpol melder ikke noget om, hvorvidt organisationen har planer om, at der skal indsættes egentligt patruljer på metaverset.

Men det danske politi lancerede tidligere på året online-patrulje, der skal være til stede på sociale medier som eksempelvis Facebook, Instagram, Tiktok, Twitch og Fortnite.