Artikel top billede

Corona-koks plager iPhone-fabrikker: En tredjedel af produktionen truet

Omkring 20 procent af den global iPhone-produktion er truet af corona-sygdom og drastiske restriktioner.

En af Apples vigtigste underleverandører døjer med at få styr på produktionen på grund af omfattende corona-restriktioner i Kina.

Det er den kolossale komponent-virksomhed og elektronik-producent Foxconn, hvis kæmpemæssige fabrik i Zhengzhou i det centrale Kina er ramt af både corona-restriktioner og massive protester blandt fabrikkens 200.000 ansatte.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som estimerer, at op imod 30 procent af fabrikkens output er truet af blandt andet medarbejderflugt. Foxconn oplyser selv, at der skulle være styr på situationen.

Foxconn står alene for langt størstedelen af Apples samlede iPhone-produktionen, hvor den corona-plagede fabrik alene står for de 70 procent. Dermed er omkring en femtedel af den globale iPhone-produktion truet.

Produktionskvalerne tog fart i midten af oktober, hvor adskillige corona-tilfælde blev observeret blandt Foxconns medarbejdere.

Herefter fulgte en stribe skrappe restriktioner, hvor ansatte blev beordret til alene at opholde sig i produktionshaller og trængte soveværelser, hvor måltider skulle indtages efter kantiner, blev afspærret.

Behandling har fået dusinvis af medarbejdere til at flygte fra faciliteterne alene den seneste weekend, mens et ukendt antal af medarbejdere er ramt af Covid-sygdom. I seneste opgørelse fra 19. oktober lyder det, at 264 tilfælde af sygdommen er konstateret.

De drastiske tiltag kommer op til Apples traditionelt bedste kvartal målt på iPhone-styksalg, hvor julehandlen plejer at sørge for at iPhone-efterspørgslen er størst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere