Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Windows-sårbarhed med forældet driverliste er nu endelig løst

Microsoft har nu løst et problem driverblokeringslisten i Windows, som har efterladt mange pc’er sårbare.

Microsoft har i flere år fejlet i forhold til at beskytte Windows-pc’er ordenligt, da der har været mangler i blokeringslisten over skadelige drivere.

Nu har tech-giganten dog endelig rettet fejlen.

Det skriver mediet Onmst.

Fra og med Windows 11 2022 er blokeringslisten nu aktiveret som standard.

Fejlen bestod i, at Microsoft i flere år havde hævdet, at Windows Update automatisk ville tilføje nye softwaredrivere til en blokeringsliste, der er designet til at stoppe malware-teknikken BYOVD (bring your own vulnerable driver).

Det viste sig dog, at Windows ikke downloadede og anvendte opdateringer til driverblokeringslisten korrekt.

Det har betydet, at brugere blev efterladt sårbare over for nye BYOVD-angreb.

Drivere er filer, som computerens operativsystem bruger til at kommunikere med eksterne enheder og hardware, som en printer, grafikkort eller et webcam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere