Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

TikTok afslører: Kinesiske ansatte har adgang til danske TikTok-brugeres data

Med en ny opdatering løfter TikTok sløret for, at der fra Kina er adgang til selskabets omfattende data på europæiske brugere.

Der er fra Kina adgang til de data, som TikToks mange europæiske brugere oploader på den store sociale platform, der er meget populær blandt især unge brugere.

Det fastslår TikTok i en ny opdatering af tjenestens privacy-betingelser, som netop er blevet offentliggjort.

Her indføjer TikTok nu, at person-data i TikTok-appen kan blive tilgået og gennemset af TikTok-ansatte i Kina.

I den nye melding om TikToks privacy policy skriver selskabet, at det ‘for tiden’ lagrer data om sine europæiske brugere i USA og i Singapore.

Og TikTok-medarbejdere i en lang række lande har her adgang til data. Adgangen er ‘baseret på dokumenterede behov’ - blandt andet sikkerhedskontroller, godkendelse af protokoller og lignende, som ifølge TikTok er i overenstemmelse med GDPR.

TikTok peger på, at den sociale tjeneste kører over hele verden, og at selskabet derfor har en global arbejdsstyrke, som sikrer, at ‘TikTok-oplevelsen er stabil, sjov og sikker,” som det hedder.

Foruden Kina sidder disse medarbejdere i blandt andet Brasilien, Canada, Israel, Malaysia, Sydkorea og USA, fremgår det.

Netop adgangen til TikTok-data fra Kina har tidligere været en varm kartoffel, som i sommer blandt andet fik selsakbet til at flytte data om sine amerikanske brugere over på Oracles amerikanske servere.

TikTok skriver i sin nye privacy policy, at selskabet ikke indsamlet præcise lokalions-data fra de europæiske brugere, og at selskabet bestræber sig på at være ‘åbent og transparent’ om indsamlingen af data.

Du finder hele TikToks opdatering om selskabets privacy policy her.