Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Efter Twitter-fyringer: FN sender åbent brev til Elon Musk / Kyndryl fejrer et-års fødselsdag / Dansk IT med 10 anbefalinger til det nye Folketing

Efter Twitter-fyringer: FN sender åbent brev til Elon Musk. Kyndryl fejrer et-års fødselsdag. Dansk IT med 10 anbefalinger til det nye Folketing. 3StepIt får ny landechef.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.

I denne omgang er det Rasmus Ferdinand Ginman, der står for tilblivelsen af det tidlige nyhedsoverblik.

Rigtig god læselyst.

Efter Twitter-fyringer: FN sender åbent brev til Elon Musk

FN's kommissær for menneskerettigheder, Volker Türk, har sendt en åbent brev til Elon Musk, der netop har købt Twitter.

Her beder kommissæren om, at Elon Musk skal "sikre at menneskerettigheder er centrale hos ledelsen af Twitter," skriver Reuters.

Twitter fyrede halvdelen af sin arbejdsstyrke fredag 4. november.

En del af medarbejderne har efterfølgende tweetet om, at selskabets afdeling, der arbejder med menneskerettigheder, er blandt de afdelinger, der er ramt af fyringerne.

"Twitter er en del af en global revolution, der har transformeret måden, hvorpå vi kommunikerer. Men jeg skriver med en bekymring og et håb om vores digitale offentlighed og Twitters rolle heri," lyder det fra Volker Türk.

Kyndryl fejrer et-års fødselsdag

Fredag 4. november fejrede Kyndryl sin et-års fødselsdag.

Det er nemlig et år siden, at Kyndryl fik sin egen børsnotering og på en og samme tid blev uafhængig af IBM.

Kyndryl kom til verden, da IBM-topchef Arvind Krishna valgte at splitte selskabet i to. Den milliardstore drifts- og infrastrukturafdeling - der blev til Kyndryl - blev frakoblet det resterende IBM, der for fremtiden skulle satse på AI og cloud.

Bent Larsen, CEO for Kyndryl i Danmark, skriver på Linkedin, at selskabet er kommet en lang vej siden 4. november. Han fremhæver blandt andet, at selskabet har fået nye kunder, opkvalificeret sin arbejdsstyrke og har skabt en ny virksomhedskultur.

Derudover er også en masse alliancer kommet i hus. Det gælder blandt andet med AWS, Microsoft, Dell og Google.

Dansk IT med 10 anbefalinger til det nye Folketing

Mens Mette Frederiksen som kongelig undersøger forsøger at sammensætte et nyt politisk kludetæppe, så er interesseorganisationen Dansk IT kommet med en række ønsker til det nye Folketing.

Dansk IT vil gerne have vores folkevalgte politikere til at sætte en mere ambitiøs retning for digitaliseringen i landet. Samtidig skal det sikres, at digitaliseringen bevarer det menneskelige ansigt og ikke glemmer borgerne og individet, oplyser organisationen.

Helt konkret er Dansk IT ude med 10 anbefalinger, som du kan læse her.

Blandt forslagene er ønsket om et nyt digitaliseringsudvalg, og at teknologiforståelse som fag i folkeskolen bør bestå. Dertil kommer en række forslag, der omhandler manglen på arbejdskraft, styrkelsen af it-sikkerhed og hjælp til danske SMV'er.

3StepIt får ny landechef

Danske 3StepIT har fået ny landechef.

1. november tiltrådte Lasse Garby i selskabet, der specialiserer sig i technology lifecycle management.

Den nye landehef har erfaring med sig fra blandt andet Cisco, Hewlett-Packard og senest som CCO og Country Manager ved henholdsvis Stinto og Boost.ai, oplyser selskabet i en meddelelse.

"Jeg er meget begejstret for at blive en del af det fantastiske team hos 3stepIT. Der er ingen tvivl om, at den cirkulære økonomi vil spille en afgørende rolle for at muliggøre den grønne omstilling i Europa. Jeg ser frem til at støtte det danske team i at styrke 3stepIT yderligere som en nøglepartner i organisationers grønne og digitale transformation, uanset deres størrelse eller branche," siger Lasse Garby.