Artikel top billede

(Foto: CC licens)

FBI beslaglægger stjålen kryptovaluta for milliarder - blev stjålet for 10 år siden

De amerikanske myndigheder har nu officielt beslaglagt kryptovaluta for over tre milliarder dollar, der blev stjålet for et årti siden.

De amerikanske myndigheder genvinder stjålne bitcoins for 3,36 milliarder dollar, hvilket er den andenstørste generobring af krypto nogensinde.

Det oplyser USA's justitsministeriet mandag ifølge CNBC.

Myndighederne beslaglagde bitcoin for de mange milliarder, da en ransagning af James Zhongs hus fandt sted i 2021.

Gerningsmanden James Zhong tilstod tyveriet fredag 4. november, hvilket udløser en straf på op til 20 års fængsel.

Alt i alt beslaglagde myndighederne 50,676 bitcoins hos gerningsmanden.

James Zhong, der bor i delstaten Georgia, havde stjålet de bitcoins fra den illegale online markedsplads, Silk Road, tilbage i 2012.

FBI fik lukket handelspladsen, der huserede på dark web, tilbage i 2013. Her blev der handlet narkotika, våben og andre illegale ting med kryptovaluta.

Stifteren af Silk Road sidder inde med en livstidsdom.

James Zhong stjal de mange bitcoins via et "sofistikeret trick" fra platformen, hvorefter de blev sendt til en række wallets, som han kontrollerede.

På hans Linkedin-profil har det tidligere fremgået, at han var en "tidlig bitcoin-investor med stor viden inden for feltet," og at han havde meget erfaring med forskellige programmeringssprog.

På hans andre sociale medier har der ligeleds floreret billeder, hvor han står på store yachts, foran flyvere og til eksklusive sportskampe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere