Artikel top billede

Tech-aktier på himmelflugt midt i hård tid – danskstiftet raket er i front

Aktierne tager sig en tur opad, og særligt danskstiftede Unity tager et godt hop.

Det er en god dag at være tech-aktionær, hvis man har købt i går i hvert fald.

Aktionerne i sektoren tager nemlig et godt hop opad – især i USA.

Samlet set stiger S&P500-indekset med 4,17 procent i skrivende stund, men NASDAQ 100 stiger med 5,48.

Men kigger man på de enkelte tech-aktier, så er der større tal på spil.

Microsoft er lige nu oppe med omkring seks procent og det samme med Apple, mens Facebook-ejeren Meta stiger med 5,5 procent og søgemaskinegiganten Google stiger med 6,6 procent. Netflix er oppe med 4,4 procent.

Amazon-aktien tager et hop på hele 12 procent op.

Danske Unity, som for få dage siden gennemførte et milliardopkøb af adtech-selskabet Ironsource, er dog den helt store højdespringer med en fremgang på 26,6 procent.

Grunden til de lidt tidligere julestemning på den amerikanske børs skal ifølge mediet Euroinvestor findes i de nyligt offentliggjort inflationstal.

USA’s inflation faldt i oktober ned til 7,7 procent fra 8,2 procent måneden før, mens økonomerne forventede, og det har kastet positive reaktioner fra børsen af sig, skriver mediet.

Det er dog ikke ren fryd og gammen, for de ovennævnte aktier har i den grad haft et hårdt år. Efter tech-aktierne bragede frem under corona, har den stået på hård nedgang, hvilket især har været effekten af inflation og stigende renter.

Meta er nede for året med 68,4 procent. Google er nede med 35,7 procent. Netflix er mere end halveret med et fald på 55 procent siden januar. Skaberen af iPhonen, Apple er i alt nede med 21,5 procent i 2022, mens Microsoft er nede med 29 procent.

Amazon er nede med 43 procent år til dato.

Det har altså været en hård periode.

Og dagens helt store raket Unity er fortsat hårdt ramt. Det danske selskab, der udvikler software til skabelse af spil, er 80 procent nede for året.