Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 28.000 husstande i det jyske får nye fibermuligheder / FBI er ’enormt bekymrede’ over TikToks indflydelse / FTX kryptobørsen skylder formentlig penge til over en million brugere

Morgen-briefing: 28.000 husstande i det jyske får nye fibermuligheder / FBI er ’enormt bekymrede’ over TikToks indflydelse / FTX kryptobørsen skylder formentlig penge til over en million brugere

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag den 16. november.

Med morgenens udpluk af notesværdige nyheder og notitser er morgen-bestyrer Niels de Boissezon.

28.000 husstande i det vestjyske får nye fibermuligheder

Teleselskabet Telenor og RAH Fiberbredbånd ruller nu fiber ud til 28.000 husstande omkring Ringkøbing og Skjern i det vestjyske.

Den nye aftale mellem de to selskaber, betyder at brugere fra den 15. november kan få adgang til en ny teleudbyder, der tilbyder bredbånd med hastigheder på op til 1.000 mbit/s.

For RAH Fiberbredbånd betyder udrulningen at man er et skridt nærmere på at få hele Vestjylland koblet op det hurtige fibernetværk.

”I RAH Fiberbredbånd arbejder vi hårdt på at koble Vestjylland på internettets motorvej. Siden vi sidste år overgik til at være et rent net-ejer-selskab har vores fokus – udover at grave nye kabler ned – været at få så mange indholdsudbydere af TV og internet som muligt til at leje sig ind hos os. Af samme årsag er vi også meget tilfredse med, at en stor spiller som Telenor nu får adgang til vores net, så kunderne i endnu højere grad selv kan vælge den løsning, der passer bedst til deres behov," siger bestyrelsesformand i RAH Fiberbredbånd.

FBI er ’enormt bekymrede’ over TikToks indflydelse

De amerikanske myndigheder er stadigt mere bekymrede over det hastigt voksende sociale medie TikTok og dets indflydelse over amerikanske brugere.

Forbudspolitiet FBI’s chef Christopher Wray udtaler ’enorm bekymring’ om TikToks ageren på det amerikanske marked, skriver finansmediet CNBC.

”VI har bekymringer omkring vores nationale sikkerhed, i hvert fald set med FBI’s øjne,” siger han overfor landets sikkerhedsråd, House Homeland Security Comitee.

Blandt disse fremhæver han hvordan ”Det inkluderer muligheden for, at den kinesiske regering kan bruge det til at få kontrol over data fra millioner af brugere. Eller kontrol over anbefalingsalgoritmen, som kan misbruges til 'inflydelsesoperationer', hvis det er det, de vælger,” specificerer han.

FBI-chefen bekymringer er endnu en stemme blandt den amerikanske regering og myndigheder, som retter kritik mod TikTok og dets mulige kinesiske bånd.

FTX kryptobørsen skylder formentlig penge til over en million brugere

Efter at den krakkede kryptobørs FTX kuldsejlede på spektakulær hvis sidste uge, står der sandsynligvis over en million investorer med en streg regning.

Det fremgår af retsdokumenter, skriver tech-mediet Motherboard.

Heraf fremgår at, der er over 100.000 kreditorer, der vil have del i konkursboet efter den amerikanske paragraf 11. Herefter fastslås det i dokumentet: ”Faktisk kan der være mere end en million kreditorer.”

FTX gik på rekordtid fra at være klodens næststørste børs for handel med kryptovalutaer og afledte produkter, til at gå konkurs ovenpå en fatal likviditetskrise.

I hvilket omfang kreditorerne kan håbe på at få en del af deres investerede penge tilbage, er uvist.

Lego-arving skyder tocifret millionbeløb i tech-selskab

Lego-arving og rigmanden Anders Kirk Johansen køber sig ind i tech-virksomheden Simplyture, som blandt andet udvikler software- og betalingsløsninger til kommercielle parkeringspladser.

Rigmanden erhverver sig mellem 10 og 15 procent af selskabet for et uspecificeret millionbeløb på to cifre, skriver Børsen.

“Det er en god virksomhed, og med det rette kapitalindskud tror jeg på, at man virkelig kan komme ud over stepperne og slå endnu flere pæle i parkeringssystemerne,” siger Anders Kirk Johansen til mediet.