Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Midt i fyringsrunde annoncerer Amazon en ny plan i Europa med 1300 nye jobs

Amazon har netop meddelt, at man vil fyre 10.000 ansatte, men det stopper ikke selskabets planer for fremtiden. Selskabet vil investere milliarder i Europa og skabe 1300 nye jobs over de kommende år.

Tidligere på ugen kom det frem, at tech-giganten Amazon vil fyre omkring 10.000 ansatte, hvilket stemmer godt overens med den generelle tendens for tiden med, at flere tech-giganter har haft enten fyringsrunder eller ansættelsesstop.

Tre af virksomhedens aktiviteter står til at blive særdeles hårdt ramt af fyringerne.

The Wall Street Journal nævner, at selskabets device-afdeling, som blandt andet står bag Amazons Alexa-produkter, samt HR- og retail-afdelingerne bliver der, der primært bliver fyret.

Men i fremtiden vil Amazons cloud-forretning AWS bringe flere arbejdspladser til det europæiske marked. Konkret vil AWS over det næste 10 år investere omkring 19 milliarder kroner i Spanien for at udvide forretningen, hvilket skal understøtte 1300 arbejdspladser i landet.

Det skriver Reuters.

Amazon mener, at investeringen vil øge Spaniens BNP med over 13 milliarder kroner, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere