Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Clint Patterson/Unsplash)

Windows 11 får ny opdatering med 28 forbedringer – og ét nyt problem

Microsoft er kommet med en valgfri Windows-opdatering med flere ændringer, men intet sikkerhedsmæssigt dog. Der bliver blandt andet sket ændringer med spil-performance og Onedrive. Der kan dog opstå problemer med Joblisten.

Microsoft har netop frigivet den valgfrie kumulative KB5020044-forhåndsopdatering til alle udgaver af Windows 11 22H2.

Opdateringen er valgfri og byder på 28 forbedringer og fejlrettelser.

Ifølge Microsoft er der blandt andet tale om OneDrive-lagergrænseadvarsler og rettelser til et problem, der forårsager File Explorer-nedbrud, når kontekstmenuer og menupunkter lukkes.

"Det giver Microsoft OneDrive-abonnenter lageradvarsler på siden 'Systemer' i appen 'Indstillinger'. Advarslerne vises, når du er tæt på din lagergrænse. Du kan også administrere din lagerplads og købe yderligere lagerplads, hvis det er nødvendigt," skriver Tech-giganten.

Derudover ordner opdateringen nogle problemer med ydeevnen inden for gaming, som der har været i forbindelse med Windows 11 22H2-udrulningen.

"Nogle spil og apps kan opleve lavere ydeevne end forventet eller hakkende på Windows 11, version 22H2," meddelte Microsoft dengang og fortsatte:

"Berørte spil og apps aktiverer utilsigtet GPU-ydeevnefejlretningsfunktioner, der ikke er beregnet til at blive brugt af forbrugere."

Det blev ikke specificeret, hvilke apps og spil, der var tale om, men nu bør det være fikset.

Derudover er der kommet ændringer til Windows Spotlight.

"Den [opdateringen, red.] kombinerer Windows Spotlight med temaer på siden 'Personalisering'. Dette gør det nemmere for dig at opdage og aktivere Windows Spotlight-funktionen," skriver Microsoft.

Også problemer

Der er dog også lidt malurt i bægeret. Ifølge mediet MSPoweruser skaber KB5020044-opdateringen nemlig problemer for Joblisten – også kaldet Task Manager, hvis man benytter sig af en engelsk enhed.

Det drejer sig dog om UI-problemer, da det er farverne i joblisten, som bliver påvirket og ikke funktionaliteten. Det betyder dog, at nogle dele af brugergrænsefladen muligvis ikke læses på grund af farveforvrængning.

Du finder opdateringen under ’Indstillinger’ og så ’Windows Update’ og ’Søg efter opdatering’.

Der er i alt 28 ændringer i denne opdatering. De største er blevet nævnt her, mens resten hovedsageligt er mindre fejlrettelser, som ikke er af sikkerhedsmæssig karakter.

Du kan se den fulde liste her.