Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musks Twitter vil vinde annoncører tilbage med nye tilbud efter reklameflugt / FBI advarer mod Tiktok / Virksomhed bliver politianmeldt af Datatilsynet / Kryptobørs sendte ved et uheld millionbeløb til et par

Morgen-briefing: Elon Musks Twitter vil give vinde annoncører tilbage med nye tilbud efter reklameflugt / FBI advarer mod Tiktok / Virksomhed bliver politianmeldt af Datatilsynet / Kryptobørs sendte ved et uheld millionbeløb til et par / Ansøgninger til datamatikeruddannelsen stiger med 81 procent – slår rekord hos KEA

Godmorgen og velkommen til ugens første morgenbrienfing.

I dag kan du læse om Twitters nye strategi, en politianmeldelse fra Datatilsynet, et lille krypto-uheld og FBI, der er bekymret for Titok.

Nyhederne er bragt af Kristoffer Ingemand.

FBI advarer mod Tiktok

FBI-direktør Chris Wray rejser nationale sikkerhedsbekymringer over det kinesiske sociale medie Tiktok.

Det skriver Securityweek.

Han er bekymret over appens anbefalingsalgoritme, "som giver dem mulighed for at manipulere indhold, og hvis de vil, bruge det til indflydelsesoperationer."

"Alle disse ting er i hænderne på en regering, der ikke deler vores værdier, og som har en mission, der er meget i modstrid med, hvad der er i USA's bedste interesse. Det burde bekymre os,” sagde Wray til et publikum på University of Michigans Gerald R. Ford School of Public Policy, skriver mediet.

TikTok er ejet af kinesiske ByteDance, som fredag erklærede følgende:

"TikTok Inc., som tilbyder TikTok-tjenesten i USA, er et amerikansk selskab, der er bundet af amerikanske love."

Ansøgninger til datamatikeruddannelsen stiger med 81 procent – slår rekord hos KEA

De digitale uddannelser på Københavns Erhvervsakademi, KEA, slår rekord i antallet af ansøgninger til vinteroptag.

Det oplyser KEA i en pressemeddelelse.

Antallet af ansøgninger til vinteroptaget på datamatikeruddannelsen på KEA er steget med 81 procent, hvilket er ny rekord.

Derudover er der sket stigninger inden hos følgende uddannelser: Multimediedesign, økonomi og it samt digital konceptudvikling.

”Helt overordnet er det rigtigt fedt, at vi ser så stor søgning til de uddannelser, hvor vi ved, at arbejdsmarkedet skriger på dimittender - de får nærmest job, inden de er færdige og til en god startløn,” siger uddannelsesdirektør for KEA’s digitale og tekniske uddannelser, Katja Munch Thorsen, i meddelelsen.

Dog er flere af uddannelserne dimensioneret, hvilket betyder, at der er fastsat et loft for, hvor mange ansøgere KEA må optage.

”Vi har fået lidt ekstra pladser, men de er stadig dimensioneret trods vedholdende nødråb fra danske virksomheder, som har brug for langt flere it-medarbejdere, end vi må uddanne,” udtaler Katja Munch Thorsen.

Elon Musks Twitter vil vinde annoncører tilbage med nye tilbud efter reklameflugt

Efter Elon Musk købte Twitter, er flere annoncører flygtet fra platformen – heriblandt General Motors og Carlsberg.

Nu kommer Twitter med nye initiativer for at vinde reklamerne tilbage.

Det skriver Wall Street Journal.

Annoncører, der booker mindst 500.000 dollar – svarende til 3,5 millioner kroner – vil få indhold svarende til et køb på en million dollar, hvilket svarer til syv millioner kroner.

Tilbuddet gælder for annoncering, der købes inden årets udgang.

Virksomhed bliver politianmeldt af Datatilsynet

Datatilsynet politianmelder en unavngiven privat virksomhed og indstiller den til en bøde på 150.000 kroner for at have videregivet oplysninger om strafbare forhold uden hjemmel.

Det skriver tilsynet.

”Datatilsynet har politianmeldt en virksomhed for uberettiget at have videregivet oplysninger om strafbare forhold om en tidligere medarbejder til en række af virksomhedens kunder. Datatilsynet har indstillet til en bøde på 150.000 kr.,” skriver tilsynet.

Virksomheden havde på mail flere af selskabets kunder om, at den tidligere medarbejder havde begået strafbare forhold i ansættelsen og derfor var fyrret.

Kryptobørs sendte ved et uheld millionbeløb til et par, som nu risikerer en fængselsdom

Crypto.com sendte ved et uheld 74 millioner kroner til et australsk par tilbage i maj 2021, men nu risikerer op til 20 års fængsel for tyveri.

Det skriver Finans.

Kryptobørsen opdagede først fejlen efter syv måneder, men på det tidspunkt havde parret allerede brugt løs af pengene.