Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Rambøll: Vækst kræver massiv udflytning

Rambøll Informatik, der er en del af Rambøll Gruppen, skal opkvalificere sine medarbejdere og udflytte flere opgaver til såkaldt billige it-lande for at fastholde vækst i omsætning og indtjening. Ellers får vi ikke opgaverne, siger direktør Thorleif Mortensen.

It-selskabet Rambøll Informatik, der er datterselskab i Rambøll Gruppen, formåede at løfte overskuddet i 2004 med hele 158 procent til 19,4 millioner kroner.

Skal målet om at fordoble omsætningen inden for de kommende tre år holdes, uden at det koster væsentligt på bundlinien, er selskabet imidlertid nødt til at forholde sig til den skarpe priskonkurrence som it-markedet afspejler i dag.

Rambøll Informatik planlægger derfor at udvide sin offshorekapacitet "kraftigt" i de kommende år.

Apparat i udlandet
- Vi forsøger løbende at effektivisere vores forretning, men vi har også oplevet, at vi har været for dyre, når vi har budt på projekter. Vi kan optimere noget i vores egen forretning, men det er bare ikke nok, så det er endt med at vi også har et leveranceapparat i udlandet, forklarer administrerende direktør Thorleif Mortensen.

Rambøll Informatik A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning148,7110,4
Resultat af primær drift (EBIT)18,56,7
Resultat før skat 19,47,5
Overskudsgrad12,4%6,0%
Egenkapital34,332,9
Antal ansatte165130

Han fortæller, at i 2004 blev der købt it-opgaver i udlandet svarende til omkring 10 procent af omsætningen.

- Vi forsøger at komme med en konkurrencedygtig pris alle steder vi kan, og betyder det, at vi må købe mere offshorekapacitet, så må det være sådan, ræsonnerer direktøren.

Han regner ikke med, at det betyder tab af arbejdspladser i Danmark, for uden den billige udenlandske løsning ville Rambøll Informatik slet ikke være kommet i nærheden af opgaverne.

Højere op i værdikæden
I stedet fører udviklingen til at de danske medarbejdere opkvalificeres, så de kan løse opgaver højere oppe i værdikæden.

- Konverteringsopgaver med at flytte data eller kode fra en platform til en anden er nok de opgaver som i første omgang flyttes til udlandet, siger Thorleif Mortensen.

Efter i en årrække at have trimmet virksomheden, så den optræder mere lønsomt, lægger Thorleif Mortensen nu an til vækst i salget, der skal fordobles inden udgangen af 2007.

Han pointerer dog, at lønsomheden skal fastholdes, så væksten stadig kontrolleres, men han forventer ikke at overskudsgraden på over 12 procent af salget holder ved.

- På det tidspunkt vil overskudsgraden nok nærmere ligger mellem otte og 10 procent, estimerer direktøren.

I 2004 har salget skudt 35 procent i vejret, noget mere end de målsatte 10 procent. Ifølge topchefen er væksten hentet bredt på alle produkt- og kundeområder, men outsourcing-delen har skilt sig en anelse ud med lidt højere vækst.

- Jeg regner også med at outsourcing vil være toneangivende i de kommende år blandt andet som følge af vores underleverandør-aftale med British Telecom, siger Thorleif Mortensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere