Acure-direktør siger op: Rejser til Stillehavet

Softwarehuset Acures administrerende direktør, Johannes Mortensen, siger op og går på orlov. Ledelsen overdrages i stedet til Hans Erik Henriksen og Ulla Theil, der fremover udgør direktionen. Nu rejser Johannes Mortensen til Stillehavs-området. Dernæst må tiden vise, hvad der skal ske.

IBM ændrer på ledelsen af Acure, der leverer sundheds-it. Selskabet trækker to medarbejdere frem som øverste ledelse af selskabet.

Det sker efter administrerende direktør Johannes Mortensen, der har stået i spidsen, mens antallet af medarbejdere er vokset fra 28 til 135, har sagt sin stilling op for at holde fri et års tid.

? Johannes Mortensen har længe, også før Acure blev lagt sammen med IBM's Health Care aktiviteter, haft planer om at tage en længere arbejdsorlov på et tidspunkt, siger Hans Erik Henriksen, der nu sammen med Ulla Theil udgør direktionen i Acure.

Vokset fra 28 til 135 mand
Selv ønsker Johannes Mortensen ikke at træde frem i forbindelse med hans opsigelse.

Hans Erik Henriksen sidder nu i direktionen med særligt ansvar for kunder og leverancer og Ulla Theil med særligt ansvar for salg og administration.

? Jeg har det nordiske ansvar for IBM's løsninger og services på sundhedsområdet og er sideløbende med i direktionen i Acure. Der har hele tiden været to personer i ledelsen af Acure, så derfor finder vi det
naturligt at fortsætte med den model. Ulla erstatter altså Johannes Mortensen, siger Hans Erik Henriksen.

Acure er vokset fra 28 til 135 medarbejdere på to år, og det har krævet en ekstraordinær stor indsats af direktøren. Samtidig er virksomheden nu inde i en god gænge efter sammensmeltningen med IBM.

? Allerede da Johannes Mortensen var 30 år, sagde han, at når han blev 50 år, så ville han tage den med ro. Han holder nu orlov til sommer, men tager forskud med en måneds tid i Stillehavsregionen her i foråret, siger Hans Erik Henriksen.

Det står åbent, om Johannes Mortensen vender tilbage til Acure, eller om han finder på noget andet at beskæftige sig med.

Leverandør til EPJ
Acure, der skal levere det centrale landspatientregister til Sundhedsstyrelsen, som de elektroniske patientjournaler skal indberette til opstod som virksomhed tilbage i 2002.

Dengang skilte Mærsk Datas datterselskab LEC sine aktiviteter inden for sundheds-it ud og etablerede sammen med it-leverandøren Medfork en ny spiller på markedet; Acure.

Senere købte IBM Acure, og IBM's Health Care aktiviteter er i dag en selvstændig afdeling i Acure. Virksomheden fungerer som IBM?s kompetencecenter for sundheds-it i Danmark ? med fokus på kliniske og administrative løsninger til sundhedssektoren.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Se Danmarks Statistik-CIO'ens omfattende it-sikkerhedsplan efter hackerangreb i 2016
Interview: Danmarks Statistik blev udsat for et ransomware-angreb i 2016. Det har medført en række erfaringer, som nu spiller ind i den samlede it-sikkerhedsplan. Intet af it-infrastrukturen er placeret i skyen. "Det kan godt være, at vi ikke har ét bestemt system, som ville sætte Danmark i fare, hvis det blev lækket til ondsindede magter, men den samlede mængde data ville nok kunne gøre det," siger CIO Annie Stahel.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?