Acure-direktør siger op: Rejser til Stillehavet

Softwarehuset Acures administrerende direktør, Johannes Mortensen, siger op og går på orlov. Ledelsen overdrages i stedet til Hans Erik Henriksen og Ulla Theil, der fremover udgør direktionen. Nu rejser Johannes Mortensen til Stillehavs-området. Dernæst må tiden vise, hvad der skal ske.

IBM ændrer på ledelsen af Acure, der leverer sundheds-it. Selskabet trækker to medarbejdere frem som øverste ledelse af selskabet.

Det sker efter administrerende direktør Johannes Mortensen, der har stået i spidsen, mens antallet af medarbejdere er vokset fra 28 til 135, har sagt sin stilling op for at holde fri et års tid.

? Johannes Mortensen har længe, også før Acure blev lagt sammen med IBM's Health Care aktiviteter, haft planer om at tage en længere arbejdsorlov på et tidspunkt, siger Hans Erik Henriksen, der nu sammen med Ulla Theil udgør direktionen i Acure.

Vokset fra 28 til 135 mand

Selv ønsker Johannes Mortensen ikke at træde frem i forbindelse med hans opsigelse.

Hans Erik Henriksen sidder nu i direktionen med særligt ansvar for kunder og leverancer og Ulla Theil med særligt ansvar for salg og administration.

? Jeg har det nordiske ansvar for IBM's løsninger og services på sundhedsområdet og er sideløbende med i direktionen i Acure. Der har hele tiden været to personer i ledelsen af Acure, så derfor finder vi det
naturligt at fortsætte med den model. Ulla erstatter altså Johannes Mortensen, siger Hans Erik Henriksen.

Acure er vokset fra 28 til 135 medarbejdere på to år, og det har krævet en ekstraordinær stor indsats af direktøren. Samtidig er virksomheden nu inde i en god gænge efter sammensmeltningen med IBM.

? Allerede da Johannes Mortensen var 30 år, sagde han, at når han blev 50 år, så ville han tage den med ro. Han holder nu orlov til sommer, men tager forskud med en måneds tid i Stillehavsregionen her i foråret, siger Hans Erik Henriksen.

Det står åbent, om Johannes Mortensen vender tilbage til Acure, eller om han finder på noget andet at beskæftige sig med.

Leverandør til EPJ

Acure, der skal levere det centrale landspatientregister til Sundhedsstyrelsen, som de elektroniske patientjournaler skal indberette til opstod som virksomhed tilbage i 2002.

Dengang skilte Mærsk Datas datterselskab LEC sine aktiviteter inden for sundheds-it ud og etablerede sammen med it-leverandøren Medfork en ny spiller på markedet; Acure.

Senere købte IBM Acure, og IBM's Health Care aktiviteter er i dag en selvstændig afdeling i Acure. Virksomheden fungerer som IBM?s kompetencecenter for sundheds-it i Danmark ? med fokus på kliniske og administrative løsninger til sundhedssektoren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere