Acure-direktør siger op: Rejser til Stillehavet

Softwarehuset Acures administrerende direktør, Johannes Mortensen, siger op og går på orlov. Ledelsen overdrages i stedet til Hans Erik Henriksen og Ulla Theil, der fremover udgør direktionen. Nu rejser Johannes Mortensen til Stillehavs-området. Dernæst må tiden vise, hvad der skal ske.

IBM ændrer på ledelsen af Acure, der leverer sundheds-it. Selskabet trækker to medarbejdere frem som øverste ledelse af selskabet.

Det sker efter administrerende direktør Johannes Mortensen, der har stået i spidsen, mens antallet af medarbejdere er vokset fra 28 til 135, har sagt sin stilling op for at holde fri et års tid.

? Johannes Mortensen har længe, også før Acure blev lagt sammen med IBM's Health Care aktiviteter, haft planer om at tage en længere arbejdsorlov på et tidspunkt, siger Hans Erik Henriksen, der nu sammen med Ulla Theil udgør direktionen i Acure.

Vokset fra 28 til 135 mand
Selv ønsker Johannes Mortensen ikke at træde frem i forbindelse med hans opsigelse.

Hans Erik Henriksen sidder nu i direktionen med særligt ansvar for kunder og leverancer og Ulla Theil med særligt ansvar for salg og administration.

? Jeg har det nordiske ansvar for IBM's løsninger og services på sundhedsområdet og er sideløbende med i direktionen i Acure. Der har hele tiden været to personer i ledelsen af Acure, så derfor finder vi det
naturligt at fortsætte med den model. Ulla erstatter altså Johannes Mortensen, siger Hans Erik Henriksen.

Acure er vokset fra 28 til 135 medarbejdere på to år, og det har krævet en ekstraordinær stor indsats af direktøren. Samtidig er virksomheden nu inde i en god gænge efter sammensmeltningen med IBM.

? Allerede da Johannes Mortensen var 30 år, sagde han, at når han blev 50 år, så ville han tage den med ro. Han holder nu orlov til sommer, men tager forskud med en måneds tid i Stillehavsregionen her i foråret, siger Hans Erik Henriksen.

Det står åbent, om Johannes Mortensen vender tilbage til Acure, eller om han finder på noget andet at beskæftige sig med.

Leverandør til EPJ
Acure, der skal levere det centrale landspatientregister til Sundhedsstyrelsen, som de elektroniske patientjournaler skal indberette til opstod som virksomhed tilbage i 2002.

Dengang skilte Mærsk Datas datterselskab LEC sine aktiviteter inden for sundheds-it ud og etablerede sammen med it-leverandøren Medfork en ny spiller på markedet; Acure.

Senere købte IBM Acure, og IBM's Health Care aktiviteter er i dag en selvstændig afdeling i Acure. Virksomheden fungerer som IBM?s kompetencecenter for sundheds-it i Danmark ? med fokus på kliniske og administrative løsninger til sundhedssektoren.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.