Europa tager føringen på outsourcing

For første gang har Europa overhalet USA, når det gælder indgåelse af nye it-outsourcingkontrakter. Samtidig har især IBM haft tilbagegang blandt de store globale spillere, mens tyske Siemens fik vejret igen sidste år efter et elendigt 2003.

Der blev sidste år tegnet flere it-outsourcingkontrakter i Europa end i USA, og det er ikke sket før.

? Totalt set er markedet for outsourcing meget større i USA, men det er også mere modent, og det er derfor, at Europa har været i stand til at overhale USA på antal nytegnede outsourcingkontrakter, siger Jamie Snowdon, research-direktør hos analysehuset IDC

Ifølge en analyse fra rådgivningsvirksomheden TPI stod Europa i 2004 for 49 procent af nye store kontrakter, det vil sige kontrakter, der har en værdi af 40 millioner euro eller derover.

Til sammenligning fik USA 44 procent af denne størrelse kontrakter. Den samlede værdi af nye indgåede kontrakter i Europa er 28 milliarder euro.

Kunne have været bedre

Mange af de nye kontrakter tegnes på det tyske marked, men faktisk havde IDC ventet, at Tyskland ville have gjort det endnu bedre i 2004.

? Vi mangler stadig at se det tyske marked for it-outsourcing blive så stærkt, som alle indikatorer har peget på, at det ville blive. Siemens har gjort det godt, men ikke så godt på hjemmebanen i Tyskland, som i England, hvor virksomheden vandt en stor kontrakt med BBC, siger Jamie Snowdon.

Han tilføjer, at Siemens i høj grad havde brug for at gøre det godt i 2004, fordi virksomheden året før havde et rigtig dårligt år.

Klarede sig ok

De seks store globale outsourcing-spillere - The Big Six - IBM, CSC, EDS, Accenture, ACS og HP ? gik alle tilbage sidste år. Ifølge TPI er de seks samlet faldet med 38 procent i 2004.

? Det er korrekt, at The Big Six gik tilbage, men efter et forrygende godt 2003, var det faktisk også den eneste vej, de kunne gå, og alt i alt klarede de sig helt ok, siger IDC's Jamie Snowdon.

Han fremhæver HP, der klarede sig over gennemsnittet, og IBM, der klarede sig klart ringere end gennemsnittet af de seks store.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere