Artikel top billede

Forsvarsministeriet skifter forklaring: Er ramt af cyberangreb

Forsvarsministeriet havde ellers udelukket et cyberangreb, da der var problemer med flere hjemmesider, men nu meddeler ministeriet, at det var et DDoS-angreb, der var tale om. Blandt andet Center for Cybersikkerheds hjemmeside er ramt.

Tidligere på dagen var der problemer med flere af Forsvarsministeriets hjemmesider, men ministeriet afviste, at der var tale om et cyberangreb.

Men nu viser det si, at det var et DDoS-angreb, der fik hjemmesiderne til at stoppe med at fungere.

Det meddeler ministeriet selv på Twitter.

”Det, der tidligere blev vurderet til at være et teknisk problem på forsvarets hjemmesider, viser sig at være et overbelastningsangreb (DDos), hvor de bagvedliggende webservere stresses i en grad, så de ikke kan svare og vise de normale websider,” skriver ministeriet.

Ministeriet uddyber, at Forsvarets Koncern IT ”arbejder på at sikre, at overbelastningen udefra stoppes.”

Lige nu er der ikke kendskab til andre konsekvenser end manglende adgang til hjemmesiderne.

Der er blandt andet tale om Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerheds hjemmesider.

Der meldes ikke om, hvem der står bag angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere