Artikel top billede

(Foto: Tawanda Razika/Pixabay)

Microsofts opkøb af fiberselskab skal styrke tech-gigantens datacentre og cloud

Microsoft køber fiber-selskabet Lumenisity, som har til hensigt at styrke cloud-området og blandt andet sænke latency på transaktioner.

Tech-giganten Microsoft køber fiberkabel-selskabet Lumenisity og vil med opkøbet styrke sin kapacitet i datacentrene til at mindske latency mest muligt.

Det meddeler Microsoft.

Lumenisity arbejder inden for hollow core fiber (HCF), som har til formål at skabe bedre transmissioner med bedre beskyttelse, lyder det.

”Opkøbet vil udvide Microsofts evne til yderligere at optimere sin globale cloud-infrastruktur og betjene Microsofts Cloud Platform og Services-kunder med strenge latens- og sikkerhedskrav. Teknologien kan give fordele på tværs af en bred vifte af industrier, herunder sundhedspleje, finansielle tjenesteydelser, fremstilling, detailhandel og det offentlige,” skriver Girish Bablani, CVP for Azure Core hos Microsoft, i meddelelsen.

Det nævnes, at der særligt vil være fordele inden for sundhedspleje, finansielle tjenesteydelser, produktion, detailhandel og den offentlige sektor.

”Organisationer inden for disse sektorer kan se betydelige fordele ved HCF-løsninger, da de er afhængige af netværk og datacentre, der kræver højhastighedstransaktioner, øget sikkerhed, øget båndbredde og højkapacitetskommunikation,” skriver Girish Bablani.

I sundhedssektoren omfatter det blandt andet, at HCF kan rumme størrelsen og volumen af ​​store datasæt og derved hjælpe med at fremskynde medicinsk billedhentning.

Microsofts fremhæver selv følgende fordele ved Lumenisitys teknologi:

  • Øget hastighed og lavere latenstid.

  • Forbedret sikkerhed og indbrudsdetektion.

  • Lavere omkostninger, øget båndbredde og forbedret netværkskvalitet.

  • Potentiale for ultralavt signaltab, der muliggør implementering over længere afstande uden netværks-repeatere.
Lumenisity blev oprettet i 2017 som et spinoff fra Optoelectronics Research Center (ORC) ved University of Southampton for at kommercialisere gennembrud inden for udviklingen af ​​HCF.

Prisen for opkøbet er ikke offentliggjort.