Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Danmark får sin første digitaliseringsminister: Se hende her

Regeringen har netop offentliggjort ministerholdet for de næste fire år, og som en ny tilføjelse er der udråbt en digitaliseringsminister. Se hvem der skal bestride posten her.

Danmark får sin første digitaliseringsminister.

Det står klart torsdag formiddag, hvor listen over de nye ministre er blevet offentliggjort.

Det er Marie Bjerre (V), der nu bliver minister for digitalisering og ligestilling i den nye regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne.

I løbet af valgkampen samt regeringsforhandlingerne har der været en del snak om, hvorvidt Danmark får en it-minister, der kan holde hånd i hanke med landets digitalisering.

Det får Danmark så nu, titlen går blot på digitalisering i stedet for it.

36-årige Marie Bjerre er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har været medlem af Folketinget for Venstre siden 2019.

Siden 2021 har hun ageret klimaordfører. Tidligere har hun været socialordfører, bæredygtigheds- og verdensmålsordfører, erhvervsskatteordfører og SU-ordfører.

Hun bor i Aalborg med sin mand samt deres to små piger.

Alt i alt har Danmark fået 23 nye ministre i flertalsregeringen, der skal lede landet gennem de næste fire år. Socialdemokratiet løber afsted med 11 ministerposter, Venstre får syv og Moderaterne får fem.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer den nye regering for Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg klokken 10.

De afgående ministre modtages i den såkaldte afskedsaudiens på Amalienborg klokken 11.15.

Ny ministerpost

Danmark har ikke tidligere haft en decideret digitaliseringsminister eller en it-minister.

Det tætteste har formentlig været Helge Sander (V), der indtil 2010 var minister for videnskab, teknologi og udvikling under Lars Løkke Rasmussens første regering.

Derudover blev Sophie Løhde (V) udråbt som innovationsminister efter regeringsdannelsen i 2016.