Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Cognizant på jagt efter stor portion danske it-folk / Lowcode-markedet vokser markant i 2023, forudser Gartner / Fire ud af ti virksomheder i Norden halter på it-sikkerhed

Morgen-briefing: Cognizant på jagt efter stor portion danske it-folk / Lowcode-markedet vokser markant i 2023, forudser Gartner / Fire ud af ti virksomheder i Norden halter på it-sikkerhed / Influencere taget i kursmanipulation

Mornings. Så nåede vi frem til fredag, og her får du ugens sidste omgang korte, vigtige it-nyheder indsamlet af Niels Veileborg. Computerworld ønsker god læselyst og god weekend, når i når så langt.

Cognizant på jagt efter stor portion danske it-folk

Den danske afdeling af konsulenthuset Cognizant håber at hyre mellem 100 og 200 danske it-folk i 2023. Det skriver ITwatch.

Selskabet er især på udkig efter dataingeniører, dataarkitekter og cloudfolk.

Lowcode-markedet vokser markant i 2023, forudser Gartner

Det globale marked for værktøjer til lowcode-udvikling vokser med næsten 20 procent i 2023 i forhold til i år, lyder det fra analysehuset Gartner. Det svarer til en omsætning på næsten 27 milliarder dollars. Det skriver ComputerSweden.

En stadig større del af de personer, der bruger disse værktøjer, er ikke ansat i en it-afdeling. Ifølge Gartner vil det gælde for otte ud af ti brugere i 2026.

Fire ud af ti virksomheder i Norden halter på it-sikkerhed

En ny undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Nixu afslører betydelige sikkerhedsproblemer blandt nordeuropæiske organisationer.

39 procent af respondenterne vurderer selv at have dårlig eller mangelfuld modenhed på it-sikkerhedsområdet.

Undersøgelsen viser også, at forsyningskædesikkerhed bliver stadig mere vigtig. Desuden at fokus på risikostyring er overraskende lav, og dyb ekspertise er den mest værdsatte kvalitet fra tjenesteudbyderne. Derudover bruges it-sikkerhedsbudgetterne ofte ikke optimalt, viser undersøgelsen.

Influencere taget i kursmanipulation

Otte mænd i tyverne er taget i kursmanipulation i USA ved at udnytte deres tusindtallige følgerskare på Twitter og Discord.

Her markedsførte de sig som succesfulde aktiehandlere og delte falske og vildledende informationer om bestemte aktier og virksomheder.

I alt har de svindlet sig til cirka 114 millioner dollars, skriver BBC. Strafferammen er op til 25 års fængsel.