Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook droppede sine datacenter-planer i Odense: Nu bliver endnu et kæmpe-datacenter sat på pause

Nu træder Facebooks moderselskab Meta igen på bremsen, når det gælder opførelsen af et kæmpemæssigt datacenter. I modsætningen til de aflyste planer i Odense lover selskabet dog denne gang, at der blot er tale om en pause.

Efter at Facebooks moderselskab, Meta, for nylig valgte at bremse udvidelsen af sit danske datacenter i Odense, er der nu opstået tvivl om endnu et af selskabets datacentre.

Ifølge det britiske it-medie The Register har Meta valgt at sætte opførelsen af et datacenter til 10,5 milliarder kroner i Huntsville i den amerikanske stat Alabama på pause.

Meta understreger dog, at der blot er tale om et midlertidigt byggestop, der skyldes et ønske om at implementere en række designændringer.

“For at vi bedst kan imødekomme fremtidens krav, har vi besluttet at ændringer designet på en del af datacenteret i Hunterville, hvilket vil føre til en midlertidig pause i opførelsen,” lyder det fra Meta

AI kræver ny type datacente

Da Facebook i sidste valgt at droppe opførelsen af to ud af tre nye datahaller i Odense, lød forklaringen, at selskabet vil bruge flere af sine ressourcer på såkaldte højt prioriterede vækstområder som kunstig intelligens, og det kræver ifølge Meta en anden type datacentre, end det der var planlagt i Odense.

"Datacentrene, som skal anvendes til de beregninger, der muliggør kunstig intelligens, skal køles på en anden måde, end det sker i de nuværende datacentre, og den form for køling kan ikke bygges ind i de nuværende datacentre, forklarede Metas kommunikationschef, Peter Münster, til Fyens Stiftstidende.