Artikel top billede

(Foto: Alexey Larionov/Unsplash)

Internetudbydere advarer EU mod at lade tech-giganter betale teleselskabers omkostninger

En organisation af internetudbydere fraråder EU at lade tech-giganterne betale dele af teleoperatørernes netværksomkostninger.

Organisationen The European Internet Exchange Association (Euro-IX), som repræsenterer en række internetudbydere i Europa, fraråder EU at vedtage regler om, at tech-giganter som Meta, Google og Netflix betale dele af teleoperatørernes netværksomkostninger, som nogle teleoperatører har efterspurgt, da tech-giganterne kører meget af internettrafikken.

Det skriver Reuters.

Modargumentet fra Euro-IX er, at en sådan ordning vil føre til svagheder i den kritiske infrastruktur.

EU-Kommissionen skal have et møde om emnet i starten af 2023.

"Internettet er et komplekst økosystem, og det er de politiske beslutningstagere, der i sidste ende er ansvarlige for systemiske effekter som følge af politiske valg," skriver Bijal Sanghani, administrerende direktør for Euro-IX, i et brev til Europa-Kommissionens industrichef, Thierry Breton og komissær Margrethe Vestager.

Bijal Sanghani fortsætter, at EU ikke bør sætte regler over et stærkt internet.

En tidligere kritik har også lyt, at en sådan model vil føre til, at tech-giganter vil dirigere deres tjenester via internetudbydere uden for EU, hvilket menes at kunne føre til dårligere kvalitet på tjenesterne for brugerne.

Teleindustrigruppen ETNO har tidligere i en rapport meddelt, at Meta Platforms, Alphabet, Apple, Amazon, Microsoft og Netflix står for 56 procent af trafikken på faste og mobile netværk, men at de ikke bidrager omkostningerne, skriver Mobilsiden.