Artikel top billede

Kinesiske forskere påstår at have knækket populær krypteringform ved hjælp af kvantecomputer

Har kinesiske forskere virkelig knækket koden til at dekryptere en af de mest anvendte krypteringformer? Hvad det er sandt, skal alle cybersikkerhedsansatte i verden være på vagt.

Hvis det de kinesiske forskere fra en række kinesiske universitet påstår er sandt, så er der stor grund til, for alle it-sikkerhedseksperter verden over, til at komme op af stolene.

Sidst i december 2022 blev en videnskabelig artikel fra de kinesiske forskere offentliggjort, og den indeholdt påstanden om, at det er lykkedes at bryde krypteringen på et af de mest benyttede former for kryptering online.

Værktøjet forskerne brugte var en kvantecomputer, og truslen står dermed klar for verdens sikkerhedsfolk.

For er påstanden rigtig, så tager it-sikkerhedsbranchen netop nu et – ja – kvantespring mod endnu en cybertrussel, som man hidtil har troet lå længere ude i horisonten.

Det betyder også at Kina på den måde har overhalet verdens øvrige kvanteforskere indenom.

Men ifølge Roger Grimes, der er it-sikkerhedsekspert hos selskabet KnowBe4, er muligheden for at kineserne har knæækket denne kode et ”stort ’hvis’”.

Det vil, ifølge ham, være ” ligesom en hemmelighed fra filmene og noget af det største inden for datalogien nogensinde”. Det siger han til Financial Times.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere